BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO dolara karşı taarruza geçti----

ATO dolara karşı taarruza geçti

ATO dolara karşı taarruza geçti
15 Ağustos 2018 - 13:03 www.finansgundem.com

ATO, Amerikan mallarını boykot çağrısında bulunarak, beş maddelik eylem planını açıkladı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetimi, Türkiye ekonomisine yönelik olarak başlatılan dolar merkezli saldırıya karşı taarruza geçti.

Amerikan mallarını boykot çağrısında bulunan Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO yönetiminin oy birliğiyle belirlediği beş maddelik eylem planını açıkladı.
ATO Başkanı Baran, düzenlediği basın toplantısında, ATO Yönetimi’nin 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’nun verdiği yetki sınırları içinde, ekonomik taarruza karşı oy birliği ile aldıkları beş maddelik kararları ve eylem planını kamuoyu ile paylaştı. Türkiye’nin son günlerde ekonomik cephede bir taarruzla karşı karşıya olduğunu söyleyen Baran, “15 Temmuz’da yapamadıklarını bugün Dolar üzerinden yapmak istiyorlar” dedi.

-HİZMET BİNASI YERİNE ÜYELERE FON-

ATO’nun mevcut hizmet binasının yerine yapmak üzere hazırladıkları ATO Hizmet Binası Projesi’ni ertelediklerini bildiren Baran, bina için ayırdıkları kaynağı Nefes Kredisi olarak üyelerine vermek üzere harekete geçeceklerini söyledi. ATO üyelerine daha önce iki kez, 2,5 milyar liralık fon oluşturarak, Nefes Kredisi kullandırdıklarını hatırlatan Baran, “Özellikle bu süreçten olumsuz etkilenen ve yerli üretim yapan ATO üyesi firmalarımızın öncelikli olarak desteklenmesi için çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

-YERLİ MALINA ÖNCELİK-

Baran, Ankara Ticaret Odası olarak, mal ve hizmet tedarikinde bugüne kadar gösterdikleri hassasiyeti daha da artıracaklarını ve satın almalarda maliyeti yüksek bile olsa yerli malını ithal ürüne tercih edeceklerini vurguladı. Kullanılan her ithal ürünün, satın alındığı ülkenin istihdamına, üretimine ve vergisine katkı sağladığına dikkati çeken Baran, “Bu katkının kendi ülkemizde kalmasına bugüne kadar gösterdiğimizin üzerinde itina göstereceğiz” dedi. Yaptıkları sözleşmeler gereği, mal ve hizmet tedariklerini döviz ile yapan üyeler bulunduğunu kaydeden Baran, şunları söyledi:

“Bu üyelerimiz dolar merkezli kuşatma nedeniyle büyük sıkıntı yaşamaktalar. Dövize dayalı ihalelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Üyelerimizin ödemelerinin tarafların anlaşacağı makul bir döviz kuru üzerinden yapılması için girişimlerde bulunacağız.
Mesele acildir. Hiç kimsenin üretmeme, iş yapmama, bekleme lüksü yoktur. Çarkların eskisinden daha hızlı dönmesi için, reel sektöre elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Bu desteği bütün kesimlerden de bekliyoruz.” Bankalara da reel sektörün önünü açmaları çağrısında bulunan ATO
Başkanı Baran, “Zaman tereddüt etme veya tedirgin olma zamanı değil. Zaman, ortaya irade koyarak, girişimde bulunma zamanı. Ülkem varsa ben varım mantığından hareketle bu süreçte üretici yerli ve yabancı firmaları da duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

-BARAN’DAN BOYKOT ÇAĞRISI-

ABD’nin diplomasinin bütün kurallarını hiçe sayıp katlederek Türk mallarına karşı savaş başlattığını söyleyen Baran, Amerikan mallarına boykot çağrısında bulundu. Baran, “Tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu sakat iradeyi ortaya koyanların mallarına karşı gerekli tavrı koyabileceğine inanıyor ve üyelerimizi yerli ve milli üretimi desteklemeye ve tüm alımlarında bu konuya duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A:“BİZ DE VARIZ”

Türkiye’nin ikinci büyük odası olan Ankara Ticaret Odası’nın sorumluluklarının farkında olduğunu vurgulayan Baran, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz seferberliği çağrısına ATO olarak tek vücut halinde cevap veriyoruz, ‘Biz de varız’ diyoruz. Ticaret erbabı olan bizler, olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Daha çok çalışmak, daha çok kazanmak ve kazandırmak, daha çok ihracat yapmak, daha çok istihdam sağlamak bugün hepimiz için vatan borcu” diye konuştu. İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez/ Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” dizelerini anımsatan Baran, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gün bu gündür. Gün el ele, gönül gönüle vererek yarının güçlü ve büyük Türkiye’si için hep beraber çalışma günüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez’

Bundan bir buçuk yıl önce de söylediğimiz gibi ekonomik cephede teyakkuzdayız, ATO olarak, Ankara ekonomisinin kalesi olarak dimdik ayaktayız.”Basın toplantısında ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Ülkü Karakuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Ali Yılmaz, Edip Balcı, Mehmet Fatih Çetinkaya, Nuh Acar ve Süleyman Ekinci eşlik etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)