BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATO Başkanı'ndan döviz kuru çağrısı----

ATO Başkanı'ndan döviz kuru çağrısı

ATO Başkanı'ndan döviz kuru çağrısı
28 Ocak 2014 - 11:13 www.finansgundem.com

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci,"ATO'nun tüm üyelerine çağrı yapıyorum. Döviz kurunu sabitleyip, yolumuza, işimize devam edelim"dedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle, iş dünyasının önünü göremediğini belirterek, esnaf ve tüccara 'döviz kurunu sabitleme' çağrısı yaptı. Bezci, yazılı açıklamasında, Türkiye'de yıllardan beri devam eden istikrarlı yapının ekonomiye olumlu yansıdığını, dünyanın gelişmiş ülkelerinin kriz nedeniyle küçülme yaşadığı dönemde Türkiye'nin büyüme kaydettiğini anımsattı.
Son birkaç ayda yaşanan gelişmelerin dövizde sürekli bir yükseliş eğilimi ortaya koyduğunu vurgulayan Bezci, dövizde her gün yeni rekorların kırıldığını, kurun hangi seviyede dengede kalacağını kimsenin öngöremediğini, bu nedenle de iş yapmak isteyen herkesin "elinin kolunun bağlandığını" ve iş adamlarının mecburi bir bekleme halinde olduklarını belirtti.
Ticaretin iki tarafı için de döviz kuru değişkenliğinin sıkıntılı olduğuna dikkati çeken Bezci, şunları kaydetti:
"Küçük esnafından, tüccarına, sanayicisine kadar herkes (dur bakalım döviz kuru nereye gidecek) diyerek bekleme eğiliminde. Bu beklemenin uzun sürerek ülke ekonomisine zarar vermemesi için çözümü biz oluşturmalıyız. Ben şahsen, döviz kurundaki öngörülemezliğin işlere olumsuz yansımasını önlemek için alacaklarımda ve kira gelirlerimde dövizi sabitledim. Herkese de bunu tavsiye ediyorum. İş hayatında herkesin muhatabıyla el sıkışarak döviz kurunu sabitlemesinin durgunluğu önleyeceğine inanıyorum. Ankara Ticaret Odamızın tüm üyelerine çağrı yapıyorum. Döviz kurunu sabitleyip, yolumuza, işimize devam edelim."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Şahin YILMAZ28 Ocak 2014 13:59

    Şimdiye kada Fikir üreten yoktu, Tebrik ediyorum Başkanı."Döviz kurunu sabitleyip, yolumuza, işimize devam edelim."