BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak"ATM'ye kiralık" dönemi----

"ATM'ye kiralık" dönemi

ATM'ye kiralık dönemi
08 Kasım 2013 - 02:06 www.finansgundem.com

Kent merkezlerinde daha önce hava parasıyla kiraya verilen iş yerleri, şimdi ilanla kiracı arıyor. 8 metrekare mekanlar için gözde kiracı ise bankalar

Son zamanlarda kent merkezlerinde ya da caddelerde bulunan iş yerlerindeki, "ATM'ye kiralanır" tabelaları dikkati çekiyor. Hürriyet'in haberine göre, gayrimenkul sahipleri, 8-30 metrekarelik iş yerlerini 500 lira ile bin 500 lira arasındaki bir bedelle bankaların ATM cihazlarına kiralıyor.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, eskiden kent merkezinde torpille ya da hava parası verilerek iş yeri kiralanabildiğini kaydetti.
Son yıllarda, kent merkezindeki işletmelerin alışveriş merkezlerinde faaliyet göstermeye başladığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:
"Merkezdeki iş yerleri '1 milyoncu'lara, çamaşır satışı yapılan yerlere dönüştü. Bunun yanında da bankalar, insanların hareketli ve kalabalık olduğu yerlere şubelerdeki yoğunluğu azaltmak ve vatandaşların çeşitli hizmetlerini kolayca sağlayabilmek için ATM'ler yerleştirmeye başladı. Özellikle 8-30 metrekarelik iş yerleri çeşitli bankaların ATM cihazlarına hizmet veriyor."
"İş yeri sahiplerine garanti geliyor"
Çelik, bankaların alışveriş merkezlerinin, fabrikaların, kurumların içine ya da dışına ATM yerleştirdiğini bildirdi.
İş yerlerini bankamatiklere kiralamanın cazip geldiğini anlatan Çelik, "Bankalar, iş yeri sahiplerine garanti geliyor. Hem kirasını gecikmeden zamanında alıyor, hem de gayrimenkulün değeri artıyor. Bankalar da buraları ortalama 3 ile 5 yıl arasında tutup 500 lira ila bin 500 lira arasında kira ödüyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)