BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAtmosferin en alt tabakası 53 metre genişledi----

Atmosferin en alt tabakası 53 metre genişledi

Atmosferin en alt tabakası 53 metre genişledi
17 Kasım 2021 - 16:10 www.finansgundem.com

ABD Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) uzmanları, iklim değişikliği nedeniyle atmosferin en alt tabakası olan troposferin son 20 yılda 53 metre genişlediğini tespit etti.

Aralık 2019'da ortaya çıkan korona virüsü iki yıldır dünyadaki en büyük kriz olarak görülse de, gezegeni tehdit eden iklim değişikliği her geçen gün ciddiyetini daha da hissettiriyor.

Uzmanlar, iklim değişikliğinin Dünya’ya etkileriyle ilgili önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. ABD’de bulunan Ulusal Atmosferik Araştırma Merkezi (NCAR) uzmanları, iklim değişikliğinin atmosfer üzerindeki etkisini inceledi.

UÇAKLAR DAHA YÜKSEKTEN UÇABİLİR

Atmosferin en alt tabakası olan troposferdeki değişimleri mercek altına alan NCAR uzmanları, 2001-2020 yılları arasında katmanın 174 feet (53 metre) genişlediğini gözlemledi.

1980-2000 yılları arasında genişlemenin 164 feet olduğunu belirten uzmanlar, bu değişimlerin mevsimler ve sıcaklık üzerinde etkisi olabileceğini öne sürdü. Hava ulaşımını da yakından etkileyen genişleme nedeniyle, uçakların türbülanslardan kaçınmak için daha yüksek irtifalara çıkmak zorunda kalabileceği belirtiliyor.

İklim değişikliğiyle mücadele etmenin 7 yolu!

 

Dünyada ilk: İklim değişikliği ölüm nedeni oldu

 

Bankalar iklim değişikliği için düğmeye basıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)