BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkATM'ler metrolara geri döndü----

ATM'ler metrolara geri döndü

ATM'ler metrolara geri döndü
19 Mayıs 2017 - 10:43 www.finansgundem.com

Ocak ayında İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki metro istasyonlarında kaldırılan bazı ATM'ler yeni düzeniyle istasyonlardaki yerlerini aldı.

Ocak ayında yapılan ihale sürecinin ardından teker teker bulundukları metro istasyonlarından kaldırılan ATM'ler bir ay geçikmeli olarak istasyonlardaki yerlerini almaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından bu hafta istasyonlara önce kabinler yerleştirildi. Kabinlerin montajının ardından bankamatik cihazlarını yerleştirecek olan diğer birimler gece saatlerinde boş kabinlerin içerisine bankaların ATM cihazlarını koymaya başladı. Cizhazların önümüzdeki önümüzdeki haftadan itibaren kullanıma açılaması bekleniyor.

Önceki halinde istasyonların farklı noktalarında düzensiz biçimde konumlandırılan para çekme cihazları yeni düzeninde tek bir noktada ve hepsi bir arada olarak kullanıma sunulacak. Ayrıca, bazı duraklardaki bankalar değişirken bazı duraklarda bulunan banka sayısı da arttı.

650 bin lirayı buldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Metro AŞ’nin açtığı ATM parkuru ihalesi için Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, Halkbank, Akbank arasında kıyasıya bir rekabet yaşanmıştı. Metro AŞ, ihale yapılan güzergahı 5’e böldü. Ana arter duraklarla yolcu sayısı az olan durakları birlikte birer paket haline getirilerek bankacılar tarafından ‘dengeli’ dağılım olarak değerlendirilen bir sistemle sunuldu. İhale açık artırma usulüyle yapılınca fiyatta 3 sene önceki bedellerin 2 katına ulaşılan duraklar oldu. En çok kıran kırana fiyat rekabetinin yaşandığı durak unvanı ise Marmaray ile de birleşen Yenikapı. Bankacılar, genel olarak Avrupa Yakası'ndaki rakamların Anadolu Yakası'ndan daha yüksek seviyelere çıktığını kaydetti. Anadolu Yakası'nda ise en gözde hat Kadıköy- Kartal. Verilen bilgiye göre en düşük kiralama fiyatı 180 bin TL/yıl, en yüksek fiyat 650 bin TL/yıl oldu.

Emre Eser - Dünya

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)