BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtlanta Fed Başkanı'ndan piyasa yorumu----

Atlanta Fed Başkanı'ndan piyasa yorumu

Atlanta Fed Başkanı'ndan piyasa yorumu
11 Ocak 2016 - 20:48 www.finansgundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, küresel piyasalardaki satışların ABD ekonomisini etkilemeyeceğini kaydetti

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ekonomide ılımlı büyüme ve istihdam piyasasında iyileşme beklediğini, bu gelişmelerin 2016'da daha fazla faiz artışını meşrulaştıracağını kaydetti. 

Bu yıl sıkılaşma politikasının sürmesinden yana olduğunu belirten Lockhart faiz artışlarının kademeli olarak gerçekleşeceğini ve her toplantıda olmayacağını ifade etti. Faiz artışlarının ekonomik verilere bağlı olacağını söyleyen Lockhart, enflasyonun ise 'temel' etken olacağını ifade etti. 

Lockhart ayrıca küresel piyasalardaki satışların ABD ekonomisini etkilemeyeceğini kaydetti.

Son gelen verilerin karışık olduğunu, 4. çeyrek verilerinin zayıf olabileceğini kaydeden Lockhart'ın 2016 büyüme beklentisi ise %2 - %2.5 aralığında. Bu yıl FOMC'de oy hakkı bulunmayan Lockhart, işsizlik oranının düşeceğini ve bu durumun enflasyonun Fed'in %2'lik hedefine doğru ilerlemesini destekleyeceğini dile getirdi. 

ABD Merkez Bankası geçen ay 2006'dan beri ilk kez faizlerde 25 baz puanlık artırım yapmıştı. Lockhart da Faiz oranlarının artırılması yönünde oy kullanmıştı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)