BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtina ile Berlin arasında yeni kriz: Orta parmak----

Atina ile Berlin arasında yeni kriz: Orta parmak

Atina ile Berlin arasında yeni kriz: Orta parmak
17 Mart 2015 - 06:04 www.finansgundem.com

ARD, Varufakis'in 2 yıl önceki videosunu yayınladı. Varufakis Almanya'dan bahsederken orta parmak kullanıyordu. Varufakis videoyu yalanladı ama...

Yunanistan-Almanya ilişkilerinde şimdi de “ortak parmak krizi” patladı. Alman ARD televizyonu, Yunan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in 2013 yazında (Bakan olmadan önce) Hırvatistan’da yaptığı bir konuşmanın görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Varufakis Almanlara değinirken sol elinin orta parmağı ile işaret yaptığı görüldü.

ARD bu görüntüyü canlı yayında Varufakis’e sordu. Yunan Maliye Bakanı “Görüntüler montajlı. Hiçbir zaman parmak işareti yapmadım. Video sahte. Güya yabancı bir siyasetçiye elimi uzatıp son anda çektiğimi gösteren montajlı başka bir video da var” dedi.

BİLD: VARUFAKİS YALAN SÖYLÜYOR

Bild gazetesi, görüntülerin orijinal olduğunu belirterek, Varufakis’i yalan söylemekle suçladı. Parmak işaretli görüntüyü uzmanlara inceleten Bild “Parmağıyla işaret yapmak için elini kaldırdığında gölge ve gömleğin hali görüntünün orijinal oduğunu kanıtlıyor” diye yazdı. Yunanlı uzman Kostas Nomikos da herhangi bir montaj yapılmadığını ses ile görüntünün uyumlu olduğunu söyledi.



TWITTER'DAN DA YALANLADI AMA...

ARD'nin canlı yayındaki sorusuna 'montaj' yanıtı veren Varufakis bu gece twitter hesabından da 2013'te çekilen videoyu paylaşarak görüntünün montaj olduğunu göstermek istedi. Ancak paylaştığı videodaki görüntülerin de 40.32'nci dakikasında Varufakis'in Almanya'dan söz ederken orta parmağını kullandığı net bir şekilde görülüyor. 

ELEŞTİRİ YAĞMURUNA TUTULDU 

Die Welt haberinde “Varufakis yalan söylerken”  Stern ise  “İşte Avrupalı protipi” diye yazdılar.

Hem Avrupa hem de Yunanistan’da bazı çevrelerce “narşist” olduğu ve herkese tepeden baktığı ileri sürülen Varufakis’in, Almanya Maliye Bakanı Walfgang Schauble ile ilişkileri de son derece kötü. Schauble, Yunan mevkidaşının kendisi ile ilgili iltifatlarının gerçek olmadığını ve aslında alay etmek istediğini “Saf değilim” diyerek dile getirmişti. Schauble’nin Varufakis hakkında “aptalca naif” demesi üzerine ise Yunan Dışişleri Bakanlğı Almanya’ya şifahi protesto girişiminde bulunmuştu. Resmen doğrulanmamakla birlikte, Alman Hükümeti’nin Başbakan Aleksis Çipras’dan Varufakis’i görevden almasını istediği de iddia edilmişti. 

Yunan-Alman ilişkileri, yeni Yunan Hükümeti’nin kemer sıkma politikaları uygulamak istememesi, buna karşı AB’den mali yardımın sürdürülmesi talebinde bulunması ve 2. Dünya Savaşı için 300 milyar euro  tazminat talebi ortaya atması yüzünden yaklaşık 50 gündür gergin bir dönemden geçiyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)