BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtina borsası ECB ile çakıldı----

Atina borsası ECB ile çakıldı

Atina borsası ECB ile çakıldı
05 Şubat 2015 - 21:05 www.finansgundem.com

ECB'nin dün gece yarısı yaptığı "Yunan tahvillerinin teminat olarak kabul edilmeyeceği" açıklamasının ardından Atina Borsası’nda sert düşüş yaşandı

Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) dün gece yarısı yaptığı, "Yunan tahvillerinin teminat olarak kabul edilmeyeceği" açıklamasının ardından, Atina Borsası’nda sert düşüşler oldu. Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile görüşmesinin ardından yükselen borsa, günü 3.37 puanlık kayıpla kapattı.

ECB'nin, bankaların Yunanistan'ın borçlarını kredi teminatı olarak kullanmasına izin veren muafiyeti kaldırdığı açıklamasının ardından, Yunan bankalarının hisseleri yüzde 22.6 düşüşle açılırken, Atina Borsasındaki düşüş ise yüzde 9 seviyesini gördü.

Yunan Maliye Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile Frankfurt’ta görüşmesinin ardından gece yarısı gelen ECB  kararı, piyasalarda son günlerde devam eden iyimser havanın dağılmasına neden oldu.

Öte yandan Varufakis yazılı bir açıklama yaparak, ECB'nin Yunanistan’ın tahvillerini teminat olarak kabul etmeme kararının ülkenin finans sektörüne hiçbir olumsuz etkisi olmadığını bildirdi.

Varufakis, Yunanistan’da son iki günde finans alanında özlü bir istikrar sağlandığını ve bankacılık sisteminin "Acil Nakit Ödemeleri" (Emergency Liquidity Assistance) aracılığıyla tamamen güvence altında bulunduğunu belirterek, bunun ECB tarafından da teyit edildiğini ifade etti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in görüşmesinden herhangi bir anlaşma çıkmazken, Schaeuble toplantının ardından, "Yunanistan Avro Bölgesi’ne dahil, ancak şimdi ne yapacağımız konusunda yoğun ve açık görüşmenin ardından tam olarak hemfikir değiliz" dedi.

Görüşme sonrasında Atina Borsası önce yükselişe geçerken, günü 3,37 puanlık düşüşle kapattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)