BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı----

Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı

Atilla Taş'ın da aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı
03 Eylül 2016 - 09:57 www.finansgundem.com

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Atilla Taş, sabaha karşı tutuklandı. Taş’ın mahkemede verdiği ifadede "Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim" dediği öğrenildi.

Atilla Taş, FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 31 Ağustos'ta Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde mola verdiği dinlenme tesisinde gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılığı'nca gözaltına alınan 12 kişi arasında olan Atilla Taş dün tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi.

''BİLSEYDİM SELAM DAHİ VERMEZDİM''
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan Atilla Taş, kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

İfadesinde liseyi Adana’da bitirdiğini ve ilk albümünü 1998 yılında çıkardığını belirten Taş, 2000 yılında ABD’ye gittiğini, burada New York Film Akademisi’ni bitirdikten sonra 2002 yılında Türkiye’ye döndüğünü anlattı. Türkiye’ye döndükten sonra tekrar kaset çıkardığını ancak istenilen satış rakamlarına ulaşamadığını dile getiren Taş’ın, 2005’ten sonra da kaset çıkarmayı bıraktığını ve değişik TV’lerde programlar yaptığını anlattığı kaydedildi.

''GAZETENİN MAGAZİN AĞIRLIKLI OLACAĞI SÖYLENDİ"
Sosyal medyada popüler biri olduğunu ve Twitter’de 1 milyon 600 bin takipçisi olduğunu söyleyen Taş’ın, kapatılan Meydan Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni Levent Kenez’in gazetede yazması için kendisine teklifte bulunduğunu, uzun süreden beri işsiz olduğu için de Kenez’in teklifini kabul ettiğini söylediği öğrenildi.

Taş’ın, "Levent Kenez bana ilk iş teklif ettiğinde ona Atatürkçü, laik ve demokrat biri oldumuğu ifade etmiştim. Kendisi de bana gazetenin magazin ağırlıklı olacağını söylemişti. Ben de bu sebeple kabul ettim" dediği belirtildi.

"BİLSEYDİM, SELAM DAHİ VERMEZDİM"
İfadesinde FETÖ’nün hedefi ve amacı doğrultusunda herhangi bir eylemde bulunmadığını, himmet adı altında herhangi bir maddi desteği olmadığını dile getiren Taş’ın, darbe girişimine ilk tepki verenlerden biri olduğunu söylediği öğrenildi.

Taş’ın, "15 Temmuz’da evimdeydim. Darbe girişimini Twitter üzerinde öğrendim. İlk tepki veren insanlardan biriyim. Bu örgütün silahlı terör örgütü olduğu kanaatine 15 Temmuz tarihinden sonra sahip oldum. Kamuoyunun çoğunluğu da bu tarihten sonra bu örgütün silahlı terör örgütü sonucuna vardılar. Eğer bu gazetede çalıştığım için suçlu isem, benim devletim silahlı terör örgütünün gazete çıkarmasına neden izin vermiştir. Ben böyle bir yapılanma içinde olduklarını bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim" dediği belirtildi.

SERBEST BIRAKILMAYI TALEP ETTİ
İfadesinde Ergenekon davasını en çok eleştirenlerden biri olduğunu vurgulayan Taş’ın, sabit ikametgah sahibi olduğunu, kaçmasının söz konusu bile olmayacağını belirterek mahkemeden salıverilmeyi talep ettiği kaydedildi.

Taş, "Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" iddiasıyla tutuklandı.

Taş, sabaha karşı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Ham Çökelek' şarkısıyla üne kavuşan 41 yaşındaki Atilla Taş, kapatılan Meydan gazetesinde yazılar yazıyordu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)