BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtıksularda korona virüsü önlemi ----

Atıksularda korona virüsü önlemi

Atıksularda korona virüsü önlemi
09 Nisan 2020 - 16:51 www.finansgundem.com

Kovid-19 ile mücadele kapsamında sulamada kullanılan arıtılmış atıksular dezenfekte edilecek. Akarsu deşarj bölgesinde su sporlarına ve tahıl yıkamaya izin verilmeyecek. Arıtma tesisleri hijyen kurallarını titizlikle uygulayacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kovid-19'la mücadele kapsamında “Atıksu Yönetimine İlişkin Önlemler Genelgesi” yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasıyla Kovid-19’la mücadele kapsamında yayımlanan “Atık Su Yönetimine İlişkin Önlemler Genelgesi” 81 il valiliğine gönderildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Kovid -19 virüsünün atıksu arıtma tesisinden veya atıksudan bulaştığına ilişkin herhangi bir delil bulunmadığına dikkat çekilen genelgede, virüsün atıksuda varlığı ve etkileri hakkında çeşitli bilimsel çalışmaların yürütüldüğü, bu konuda henüz bir tespit ve gelişme kaydedilemediği vurgulandı.

Akarsularda su sporları ve tahıl yıkamaya izin verilmeyecek

Genelgeye göre, Kovid-19 virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla Atıksu Arıtma Tesislerinde alınan tedbirlere ilave olarak, bitki ve yeşil alan sulamasında kullanılan arıtılmış atıksulara dezenfeksiyon uygulanacak.

Arıtılmış atıksu deşarj edilen akarsularda, deşarj noktası mansabında su sporları, tahıl yıkama gibi faaliyetlere izin verilmeyecek, dezenfeksiyon uygulanacak.

İş Sağlığı ve Güvenliği prosedürlerine ve hijyen kurallarına uyulmasında gereken hassasiyetler gösterilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)