BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporAtiba Hutchinson dopingli çıktı----

Atiba Hutchinson dopingli çıktı

Atiba Hutchinson dopingli çıktı
25 Eylül 2014 - 23:13 www.finansgundem.com

​Beşiktaş’ın en formda isminin astım hastası olması nedeniyle izinli olarak doping içeren ilaç kullandığı ortaya çıktı

Beşiktaş’ın en formda ismi Atiba Hutchinson’un, astım hastası olması nedeniyle izinli olarak doping içeren ilaç kullandığı ortaya çıktı.

Milliyet'ten Serdar Sarıdağ'ın haberine göre; siyah-beyazlı kulübe transferi öncesinde yapılan sağlık kontrollerinde, Kanadalı oyuncunun astımı olduğu belirlendi.

Hollanda Ligi’nde PSV Eindhoven’da oynadığı dönemde de ilaç kullandığı dile getirilen oyuncu için geldiği ilk sezon Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurundu ve ilacı konusunda “Tedavi Amaçlı Kullanım İstinası” istendi.

Solunum yolu ile alınan glükokortikosterod için TFF’den izin aldığı söylenen Atiba Hutchinson’ın, Kanada Milli Takımı’nda forma giymesi ve siyah-beyazlıların Avrupa kupalarında mücadele etmesi nedeniyle FIFA ve UEFA’nın da iznini aldığı dile getirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan alınan bilgiye göre, bir ilaç için “Tedavi Amaçlı kullanım istisnaları”nın kriterleri şu şekilde sıralanıyor: Oyuncunun, yasaklanmış madde ya da yöntemi kullanmaması durumunda ciddi sağlık problemleri yaşayacak olması, maddenin tedavi amaçlı kullanımının oyuncunun performansını önemli oranda arttırmayacak olması ve yasaklanmış madde ya da yöntemden başka makul bir tedavi alternatifinin olmaması.

Kronik astım ve egzersiz ile uyarılan astım olması durumunda Federasyon, bu istisnayı dört yıllık süre için veriyor. Ancak muafiyet döneminde, göğüs hastalıkları uzmanı veya astım konusunda deneyimli bir doktor tarafından en az yılda bir, takip tetkik sonuçlarının TFF Dopingle Mücadele Kurumu’na sunulması zorunlu tutuluyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)