BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAteş bankacılık kârları için ne dedi?----

Ateş bankacılık kârları için ne dedi?

Ateş bankacılık kârları için ne dedi?
02 Ekim 2013 - 11:02 www.finansgundem.com

CEO Club Bankacılık Zirvesi’nde sektör tartışıldı, tasarruf ve İslami hukuk ele alındı. DenizBank Genel Müdürü Ateş ise düşen kârlılığa dikkat çekti..

SERAP SÜRMELİ - FINANSGUNDEM.COM
CEO Club Bankacılık Zirvesi'nde bankacılar sektörü masaya yatırdı. Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde düzenlenen, moderatörlüğünü DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş’in yaptığı zirveye Yapı Kredi Bankası CEO’su Faik Açıkalın, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu katıldı.
"BU GİDİŞLE BİLET SATARIZ"
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş,  zirveyi açarken, bankacılık sektöründe karlılığın azaldığını belirterek, "Bu gidişle bilet satacağız" dedi. Yapı Kredi Bankası CEO’su Açıkalın konuşmasında, “Bundan sonra regülatör daha sıkı olacak. Orta ve uzun vadede hacim büyümeye devam edecek” dedi.
Denizbank Genel Müdür Hakan Ateş, CNBC-e'ye sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sektörde BDDK ve Merkez Bankası'nın da aldığı faize üst sınır ve munzam karşılıklar gibi çok sıkı tedbirler olduğunu söyleyen Ateş, "Bu tedbirler de bizim sektörümüzde konan sermayedeki kârlılık oranını aşağı çeken unsurlardır" şeklinde konuştu. Ateş, "Ülkenin büyümesi artı enflasyon etkilerini üst üste koyduğumuzda bankacılığın en az yüzde 15'in üzerinde bir kârlılık elde etmesi gerekiyor ki kaldıraç vazifesini taşıyabilsin" dedi.
KÂR ÜZERİNDE YÜZDE 50-60 YÜK VAR
"Her yeni alınan tedbirin direkt bizim nihai hesaplarımıza yansıması var" diyen Ateş, kurumlar vergisine ek olarak Merkez Bankası'na sıfır faizle yatırdığı paralar ve munzam karşılıklarla birlikte bankaların kârının üstündeki yükün yüzde 50-60'lara çıktığını söyledi.
DOLAR/TL'DE 2 ÜST SINIR OLUR
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yıl sonu dolar tahminiyle ilgili konuşan Ateş, "Merkez Bankası bizim elimizdekinden daha geniş bir veri setiyle çalışıyor" değerlendirmesini yaptı. Ateş "dolar/TL'de 2 üst sınır olabilir" şeklinde konuştu. Ateş, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3,5'in üzerinde bir büyüme kaydetmesini beklediğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)