BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAtatürk'ün sağlık raporların bulunduğu sergi açılıyor----

Atatürk'ün sağlık raporların bulunduğu sergi açılıyor

Atatürk'ün sağlık raporların bulunduğu sergi açılıyor
11 Mart 2021 - 15:49 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hastalığının ilk teşhisine dair notlar ve doktorlarının yazdığı raporların da yer aldığı 'Anestezi Tarihinden İzler Sergisi', yarın açılacak.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından hazırlanan 'Anestezi Tarihinden İzler Sergisi'nde, anestezi tarihiyle ilgili birçok araç, alet, edavat ve ürünün yanında Atatürk'ün hastalığının ilk teşhisine dair notlar ve doktorlarının yazdığı raporlar yer aldı. Sergi, yarın açılacak.

Dernek üyesi emekli Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Haluk Gümüş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle anestezi tarihini anlatmak amacıyla böyle bir sergi düzenlediklerini söyledi.

Gümüş, Atatürk’le ilgili bir köşenin de sergide olacağını belirterek, "Biz doktor olduğumuz için bu sergide Atatürk'ün en çok hastalığı ile ilgilendik. Hastalığının ilk teşhisinin konuluşunu, gelişimini, Atatürk’ün doktorlarının yazdığı hastalığına dair notlarını ve o günlerde gazetelerde yer alan Atatürk’ün sağlık raporlarını da sergiliyoruz. Ayrıca Atatürk’ün o dönemde bir özelliği de vardı ki yapılan her tıp kongresine katılır ve himayesi altında düzenlenirdi. Onun adına orada yapılmış bir rozeti de burada sergiliyoruz" diye konuştu.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Dr. Ömer Kurtipek ise ‘Sağlık Müzesi’ taleplerini dile getirdi.

Atatürk Kültür Merkezi inşaatının yüzde 86'sı tamamlandı

 

Atatürk'ün dehasını gözler önüne seren o belge ortaya çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)