BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtatürk Havalimanı'nda tüm uçuşlar duruyor----

Atatürk Havalimanı'nda tüm uçuşlar duruyor

Atatürk Havalimanı'nda tüm uçuşlar duruyor
11 Mart 2019 - 08:56 www.finansgundem.com

THY, İstanbul Havalimanı'na taşınma nedeniyle 6 Nisan 2019 saat 02.00 itibarıyla Atatürk Havalimanı'ndaki tüm tarifeli uçuşlara son verdiğini bildirdi.

THY İstanbul Havalimanı'na taşınma işleminin 5 Nisan'da başlayacağını ve 6 Nisan'da tamamlanacağını açıkladı.

THY'den yapılan açıklamada, "İstanbul Havalimanı'na doğru büyük taşınma 5 Nisan Cuma gecesi saat 0300'da başlayacak. Küresel havacılık tarihinde dahi eşi benzeri görülmemiş taşınma operasyonu toplamda 45 saat sürecek ve 6 Nisan Cumartesi gecesi saat 2359'da tamamlanacak. Büyük Göç'ün planlanan şekilde başarıyla gerçekleşmesi için 6 Nisan gecesi saat 0200 ile 1400 arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı tüm tarifeli yolcu uçuşlarına kapatılacak" denildi.

Açıklamaya göre taşınma sonrası operasyonlar 6 Nisan günü saat 1400'da İstanbul Havalimanı'nda başlayacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Şubat ayında internet sitesinde yer verdiği transfer programında İstanbul Havalimanı'na taşınma 5-7 Nisan arasında gerçekleşeceğini belirtmişti.

Taşınma sonrası gerçekleşecek ilk uçuş İstanbul Havalimanı Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak. İstanbul Havalimanı'ndan icra edilecek uçuşlar belirli bir planla kademeli olarak artırılacak.

Atatürk Havalimanı'ndan yolcu taşıyacak son uçak ise Atatürk Havalimanı – Singapur uçuşunu gerçekleştirecek.

İstanbul Havalimanı'nın ilk etap açılışı 29 Ekim'de gerçekleştirilmişti. İlk etap açılışı sonrası THY'nin tarifeli ek seferler gerçekleştirdiği İstanbul Havalimanı ISL kodu ile temsil ediliyordu. Açıklamaya göre taşınma sonrası IATA kodları değişimi gerçekleşecek ve 6 Nisan günü 0300 itibarıyla Atatürk Havalimanı'nın IST kodu İstanbul Havalimanı'na verilecek. Kargo ve VIP yolcu uçuşlarının gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı ise ISL kodunu alacak.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yaklaşık 47,300 ton ağırlığında malzeme taşınacak. 5,000 tırlık taşınma operasyonunda 1,800'den fazla çalışan görev alacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)