BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtatürk Havalimanı’nda millet bahçesi ihalesini kim kazandı?----

Atatürk Havalimanı’nda millet bahçesi ihalesini kim kazandı?

Atatürk Havalimanı’nda millet bahçesi ihalesini kim kazandı?
06 Ağustos 2022 - 23:39 www.finansgundem.com

Atatürk Havalimanı’nın yerine yapılacak millet bahçesi için gerçekleştirilen ihalenin sonucu belli oldu. İhaleyi Yapı ve Yapı İnşaat kazandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi İhalesi 29 Nisan 2022 tarihinde yapıldı. İhale, olağanüstü haller için öngörülen ve davet usulüyle yani 21/b yöntemiyle gerçekleştirildi. İhalenin sonuçları ise aylar sonra Kamu İhale Kurumu'nun internet sayfasında yayımlandı. Sözcü.com.tr'deki habere göre işin maliyeti yaklaşık 2 milyar 488 milyon 810 bin lira ve işin süresi ise 360 gündü. En düşük teklifi 2 milyar 174 milyon 978 bin lira ile veren Yapı ve Yapı İnşaat ihaleyi kazandı.

8 milyon 540 bin metrekare arazisiyle dünyadaki metropoller arasında şehir içerisindeki en büyük araziye sahip olan Atatürk Havalimanı’na yapılacak 2 milyon metrekarelik ‘Millet Bahçesi' projesi için iki pistin olduğu bölgede yıkım ve kazma işlemleri devam ediyor. Firma, projede 1 yıl içinde 45 bin metrekarelik macera parkı, 650 metre uzunluğunda kaykay pisti, 28 bin kişiye hitap edebilecek etkinlik çayırı, çocuk oyun alanları planlandı. Millet bahçesinin içinde 18 bin kişiye ibadet imkânı sağlayacak cami de yapılacak.

Bakan Dönmez'den Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açıklaması

Bakanlıktan "Atatürk Havalimanı"na ilişkin açıklama

Atatürk Havalimanı’nda yıkıma ara verildi

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi

Bakan Kurum'dan Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi paylaşımı

23 yıldır Atatürk Havalimanı’nda bekliyordu: Sonucu belli oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)