BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtasun Optik dünya devine satıldı mı?----

Atasun Optik dünya devine satıldı mı?

Atasun Optik dünya devine satıldı mı?
29 Temmuz 2019 - 12:08 www.finansgundem.com

Atasun Optik’in de aralarında bulunduğu markalarıyla bilinen GrandVision'un ana hissedarı HAL Holding’in GrandVision’daki tüm hisselerinin satışı konusunda EssilorLuxottica ile görüşmelere başladığı duyuruldu.

Atasun Optik’in de aralarında bulunduğu, 40’dan fazla ülkede optik perakende alanında faaliyet gösteren GrandVision’dan satış süreciyle ilgili açıklama yapıldı. 

GrandVision (Euronext: GVNV), şirketin %76,72’lik oranla ana hissedarı olan HAL Holding NV’nin (Euronext: HAL), hisselerinin tamamının EssilorLuxottica (Euronext: EL)’ya muhtemel satışı konusunda; hisse başına öngörülen yaklaşık 28,00 Avro alım fiyatıyla, görüşmelere başlandığını duyurdu.

Bu aşamada, EssilorLuxottica ve HAL Holding NV arasında bir anlaşmaya varılıp varılamayacağı kesin olmamakla beraber, görüşmelerin 12 ila 24 ay arasında sürmesi öngörülmektedir. Üçü de Euronex’de işlem gören şirketler arasında gelişen bu süreç, çeşitli yetki alanlarında ilgili düzenleyici makamların onayı da dahil olmak üzere geleneksel koşullara tabi olacaktır. HAL Holding NV ve EssilorLuxottica arasındaki işlemin tamamlanmasının ardından EssilorLuxottica, GrandVision'daki tüm hisseler için (zorunlu) halka açık bir teklif verecektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)