BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAtama bekleyen öğretmene ne dedi?----

Atama bekleyen öğretmene ne dedi?

Atama bekleyen öğretmene ne dedi?
16 Mart 2013 - 20:11 www.finansgundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, atama bekleyen öğretmene böyle yanıt verdi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 6 yıldır atanamadığını söyleyen İngilizce öğretmenliği mezununa, mevcut sistemde KPSS’de en yüksek puanı almaktan başka çözüm olmadığını söyledi. Yıldırım, Türkiye’de sağlık sisteminin de ABD’den daha iyi olduğunu açıkladı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti İl Örgütünün düzenlediği ’Karınca modeli’ adı verilen saha çalışmasının Buca organizasyonuna katıldı. Buca İlçesi’nde etkin olan sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, daha sonra esnafı ziyaret etti. AK Parti daha önce Bergama, Tire, Karabağlar’da gerçekleştirdiği ’Karınca modeli’ adını verdikleri halk ve esnafı ziyaret ettikleri, sorunlarını dinledikleri organizasyon bu kez Buca’da yapıldı. Partinin çalışması ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Buca programı ilçedeki sivil toplum kuruluş temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantısında birleşti.
AK Parti İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan, Aydın Şengül, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, İlknur Denizli, Hamza Dağ’ında yer aldığı toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İZBAN Genel Müdürü Sebahattin Eriş, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat başta olmak üzere bürokratlar, İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, Buca Belediyesi eski başkanı Cemil Şeboy da hazır bulundu.
Buca Muhtarlar Birliği Başkanı Eşvak Yurdanuz, 47 muhtarın sesi olduğunu söyledi. Yurdanuz yasa değişikliğiyle Nüfus Müdürlüğü’nün muhtarların verdiği belgelere vermesi nedeniyle zor durumda kaldıklarını söyledi. Müdürlüklerdeki memurların yerleşim belgesi vermemesi gerektiğini belirten Yurdanuz, "Adres değişiklikleri kayıtlarını muhtarlar yapmalıdır. Toplu taşımdan ücretsiz faydalanmak istiyoruz. Silahlarımızdan harç alınmaması talep ediyoruz. Türkiye’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar sevilen Bakanımız Binali Yıldırım’dır" dedi. Yıldırım, bu sözlere "Fazla abartmayalım" dedi.
SAĞLIKTA ABD’DEN İYİYİZ
Binali Yıldırım, hastanelerle ilgili şikayetlere ilginç yanıt verdi. Sağlıkta muazzam dönüşüm sağladıklarını belirten Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Türkiye’deki sağlık sistemi Amerika’dan daha iyi durumda. Bunu dünya kabul ediyor. O günleri yaşadık. Güneş doğmadan kuyruğa girip muayene sırası aldığımız zamanları sizler bilirsiniz. İlacın birini başka diğerini başka eczaneden alırdık. Hastanelerde muayene olamadığımız için aile bireylerinin hastalıklarını kendi hastalığımız gibi söyleyerek ilaç almaya çalışıyorduk" dedi.
İKİ ŞEHİR HASTANESİ GELECEK
İzmir’e iki büyük şehir hastanesi yapacaklarını belirten Yıldırım, bu hastanelerin içinde 7-8 ayrı uzmanlık dalında fazla sayıda hastaneler olacağını söyledi. Yıldırım, "Göz, kalp, onkoloji hepsi olacak. Birini Bayraklı’da diğerini Tepecik’te yapacağız. Yapıldığında kalite daha da artacak. Geçmişte bekleme süresi 6-8 ay 1.5 sene beklerken bugün 10-15 güne gelindi. Buna da isyan ediyoruz. Keşke mümkün olsa da anında olsa. Ama daha iyi olacak" diye konuştu.
ANA MUHALEFET ELEŞTİRDİĞİ YASAYI SAHİPLENİYOR
Bakan Yıldırım, muhtarların mahalle ve köy yollarının bozukluğundan yakınması üzerine, Türkiye’deki 420 bin kilometre yol olduğunu, hangi yolun kim tarafından yapılacağının yasal olarak belli olduğunu hatırlattı. Buca’nın yollarının sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten Yıldırım, şöyle dedi:
"Yeni yasadan itibaren de İzmir’in tüm köylerinin beldelerinin yolları 2014 yerel seçimlerinden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi görevi içine girdi. 2014’te muhtarlık mevzuatı yenilenecek. Muhtarlar daha da güçleniyor. Yönetime katılma noktasında, özlük hakları noktasında ve temsil ettiğiniz mahallerin sorunlarının çözümü noktasında maddeler yer alacak. Ana muhalefet partisi amansız biçimde tenkit etti. Belediyeler’in güçsüzleştirildiğini söylediler. Şimdi ise ise bunun fazileti yüksek kanun olduğunu sizlere anlatmaya çalışıyor. Amansız bir çelişki. Bir yandan anayasa mahkemesine, bir yandan çetin bir muhalefet kanunun çıkmaması için, kanun çıktıktan sonra rol alma çalışıyorlar. 'Biz yaptık, biz ettik’ diyorlar."
KORUMA HAVZASI TARTIŞMASI
Tahtalı Baraj Havzası Koruma Alanı Yönetmeliği kapsamında kalan mahallelerin muhtarları ise bu nedenle köylerinde proje yapamadıklarını, işyeri açamadıklarını maddi açıdan zor durumda kaldıklarından şikayet etti. Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, yasadan kaynaklanan bir durum olmadığını Büyükşehir Belediyesi’nin keyfi davrandığını İZSU yönetmeliğine göre buraların havza içine girdiğini belirten Aşlık, "Belediye değiştirebilir. Topu kendilerinden atıyorlar. Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar dermiş" dedi.
Bakan Yıldırım, konunun inceleneceğini, kendisinin de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuyu görüşeceğini söyledi. Eğer koruma alanı sınırı fazlaysa düzeltilir. Ancak, Tahtalı’daki durumu inceleteceğim" dedi.

ATANMAK İÇİN KPSS’DE EN FAZLA PUANI ALMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK
Toplantının yapıldığı Başak Kafe restoran sorumlusu olduğunu ve İngilizce öğretmenliği mezunu olduğunu söyleyen Çilem Durgun, 6 yıldır öğretmen olarak atanamamasından şikayet etti. Yıldırım, ilginç bir yanıtla KPSS’de en yüksek puanı almaktan başka çare olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Ulaştırma Bakanlığı olarak 10 yıldır hiç memur almadıklarını hep öğretmen, polis, sağlıkta alımlar yapıldığını Adalet Bakanlığı’nın da yeni yeni alım yapmaya başladığını söyledi. Yıldırım "Alınan öğretmen sayısı 80 yılda alınanın 80 katıdır. Ancak KPSS sistemi var. Örneğin 50 bin öğretmen alınacak sınava 500 bin kişi girebiliyor. Memur alıp oturtmak ne kadar akla yakındır. Bu sorun geçmişte bu yüksekokul branşlarının iyi planlanmamasından kontenjan sıkıntısından kaynaklanıyor. Bunun sıkıntısını şimdi yaşıyoruz. Yani eski dönemlerde herkes inisiyatif kullanarak memur alıyordu. Şimdi merkezi sistem var. Puanı tutan alıyor. Buradaki yanlış algılama KPSS’ye girenin memur olacak diye bir durum yok. KPSS’ye girenlerin sayısı devlette çalışan memurlardan fazla. Onun için her yıl ayrılan memur kadrosu bellidir. En yüksek puanı almandan başka çözüm yok."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)