BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemATAK helikopterleri teslim ediliyor----

ATAK helikopterleri teslim ediliyor

ATAK helikopterleri teslim ediliyor
08 Haziran 2014 - 17:08 www.finansgundem.com

3 adet T-129 ATAK helikopterinin teslim töreni salı günü yapılacak

Helikopter temininde dışa bağımlılıktan kurtulmak isteyen Türkiye, 2007 yılında İtalyan-İngiliz firmasıyla sözleşme imzalamıştı ve ilk aşamada 50 helikopterin, milli sanayinin de yoğun katılımıyla üretimi için çalışmalara başlanmıştı.

2010 yılında da 50 helikopterden daha önce teslim alınması öngörülen ve "Erken Duhul" olarak adlandırılan 9 helikopter için yeni bir sözleşme imzalanmıştı.

Şu ana kadar 3 tanesi envantere giren helikopterlerin teslim töreni, salı günü Kara Havacılık Okul Komutanlığında yapılacak.

Taarruz, Taktik-Keşif Helikopteri T-129 ATAK'ın, Türk Kara Kuvvetlerinin operasyon gücüne önemli katkı sağlaması bekleniyor.

TUSAŞ, helikopterin gövdesini oluşturan 6 bin 400 parçanın 6 bin 200'ünü kendi tesislerinde üretti.

Helikopterlerin seyrüsefer, görev, kumanda, görüntüleme, haberleşme, elektronik harp ve silah kontrol sistemleri ASELSAN tarafından geliştirildi.

Gelecek dönemde teslimatı yapılacak helikopterlerde ROKETSAN üretimi CİRİT ve MIZRAK-U füzeleri ile ASELSAN üretimi yeni elektronik harp sistemleri de yer alacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)