BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsya’da Kovid-19 kısıtlamaları artıyor----

Asya’da Kovid-19 kısıtlamaları artıyor

Asya’da Kovid-19 kısıtlamaları artıyor
15 Temmuz 2020 - 12:25 www.finansgundem.com

Vaka sayılarının artış gösterdiği Avustralya ve Asya ülkelerinde, yaşanan ikinci dalga korkusu kısıtlamaları da artırdı.

Asya ülkeleri ve Avustralya, korona virüs vakalarının yeniden kaydedilmeye başlanmasıyla birlikte kısıtlamaları da artırdı. Reuters’ın yayınladığı istatistiklere göre dünya genelindeki salgın vakalarının sayısı sadece 5 gün içinde bir milyon kişi artış göstererek pazartesi günü 13 milyona ulaştı. Yeni tip korona virüs salgını altı buçuk ayda 500 binin üzerinde yaşamını yitirmesine neden oldu.

Avustralya’da eyaletler sınır kapılarındaki kontrolleri sıkılaştırdı ve salı günü itibariyle barlara gidişin kısıtlandığı duyuruldu. Disney, Hong Kong’daki tema parkını kapatmaya hazırlanırken Japonya ise Asya Kıtası’nın her yanında sıçrama yapan ve ikinci bir dalga korkusunu artıran vakalarla mücadele etmek için takip çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlk kez geçen yılın ortalarında Çin’in merkezinde görülen virüsün ortaya çıktığı Asya’da, Kıta ülkelerinin bazılarının salgına karşı verdiği mücadeleden övgüyle söz ediliyor. Ancak Kıta’nın büyük bir kısmı salgının yeni bir dalgaya neden olmasını önlemek için ekonomik faaliyetleri yeniden askıya almanın gerekli olduğu görüşünde.

Avustralya, hızlı ve sıkı önlemler uygulayarak diğer ülkelerde meydana gelen yüksek sayıda bulaş ve ölüm vakalarından büyük ölçüde kaçınabildi. Bununla birlikte Victoria eyaletindeki yerel vakalar ve Yeni Güney Galler’deki vaka sayılarındaki artış yetkilileri endişelendiriyor.

Güney Avustralya eyaleti, 20 Temmuz’da Yeni Güney Galler ile sınır kapılarını yeniden açma planlarını iptal ederken Queensland eyaleti, Sydney’in batı banliyölerindeki iki bölgeyi ziyaret edenlere iki hafta süreyle zorunlu karantina uygulama kararı aldı.

Victoria’daki salgınla bağlantılı olduğu tespit edilen onlarca yeni vakaya sahne olan Yeni Güney Galler’de yetkililer, Sydney’in güneybatısındaki büyük bir otelin barının yeni bir salgının merkezi olmasının ardından alınan koruyucu tedbirler kapsamında barların maksimum 300 kişi kapasiteyle çalışmasına karar verdi.

Avustralya'nın en kalabalık nüfusuna sahip Yeni Güney Galler Eyaleti Başkanı Gladys Berejiklian gazetecilere verdiği demeçte “İnsanların oturmadıkları kapalı alanlardaki faaliyetler büyük bir sağlık riski oluşturuyor. Bu aynı zamanda salgının yayılma ihtimalini de artırıyor” dedi.

Diğer yandan Avustralya’nın ikinci büyük şehri olan Melbourne, altı haftalık kapanma kararının ikinci haftasına girdi.

Hong Kong

Korona virüs salgınının ilk dalgasında çok az sayıda vaka gören Hong Kong’da yetkililer salı gecesinden itibaren ülkede şimdiye kadar alınan en katı tedbirleri uygulayarak sıkı sosyal izolasyon önlemleri getirdi. Sağlık yetkilileri, Hong Kong’da pazartesi günü, aralarında yerel 41 bulaş vakasının da olduğu 52 yeni vaka kaydedildiğini ve ocak ayından bu yana Hong Kong’da toplam bin 522 vakanın kayıtlara geçtiğini belirtti. Basında çıkan haberlere göre ise pazartesi günü vefat eden kişi ile birlikte Hong Kong’da sekizinci ölüm vakası kaydedildi.

Hong Kong hükümetinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Son zamanlarda kaynağı tam olarak tespit edilemeyen yerel vakaların ortaya çıkması, korona virüs salgınının sinsice toplum içinde yayılmaya devam ettiğini gösteriyor.”

Walt Disney Şirketi de bugün Hong Kong’daki Disneyland Oyun Parkı’nı geçici olarak kapatacağını duyurdu.

Çin

Son haftalarda Çin’in başkenti Pekin’de yeni bir salgın meydana gelirken yetkililer Makao ile Guangdong eyaletleri arasındaki sınırda uygulanan kısıtlamaları gevşetti. Bu durum Makao’daki kumar kulüplerinin hisselerinin yükselmesine neden oldu.

Çinli yetkililer, ülkede Kovid-19 sebebiyle tedavi gören hasta sayısının azalarak 297 olduğunu, sadece 3 yeni vaka kaydedildiğini ve bunların tamamının yurt dışından gelenler olduğunu duyurdu.

Yeni bir ölüm vakasının kaydedilmediği Çin’de ölüm vakalarındaki istikrar sürerken ülke genelinde salgından etkilenen 83 bin 605 kişi arasından şu ana kadar yaşamını yitirenlerin sayısının 4 bin 634 kişi olduğu kaydedildi. Virüsten enfekte olduğundan şüphelenilen veya semptomsuz şekilde virüs taşıdığı tespit edilen 115 kişi izole edilerek karantinaya alındı.

Japonya

Japonya’da sağlık görevlileri, aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu 20 kişinin virüsten etkilendiğinin doğrulanmasının ardından bir tiyatro gösterisine katılan 800’den fazla kişiye ulaşmaya çalışıyor.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da salı günü 143 yeni vakanın kaydedildiği, yaklaşık 14 milyon nüfusa sahip şehirdeki vaka sayısının 8 bin 200’e yükseldiği duyuruldu.

Japon Yayın Kurumu (NHK), Tokyo’daki günlük vaka sayısının ardı ardına dört gündür 200 vakayı aştığını bildirdi. Yeni vakaların büyük bir kısmı gece kulüplerinde çalışan veya kulüplere giden gençlerde tespit edildi. Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, “Vaka sayısı gittikçe artıyor. Salgınla mücadeleyi bir kriz hissiyle ele almamız gerekiyor” açıklamasında bulundu. Bakan, yetkililer ve uzmanların virüsten korunma kurallarına uymayan gece kulüplerinin kapatılıp kapatılmayacağını tartıştıklarını da sözlerine ekledi. Japonya’da şu ana kadar 22 binden fazla enfeksiyon vakası ve yaklaşık bin ölüm kayıtlara geçti.

Filipinler

Bu hafta Güneydoğu Asya’da koronavirüs salgını sebebiyle en yüksek ölüm vakasının kaydedildiği ülke Filipinler oldu. Yetkililer, yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Manila’nın bir kısmını yeniden kapatma kararı aldı. Filipinler Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, başkent Manila’nın diğer bölgelerindeki kısıtlamaların hafifletilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)