BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya'da endeksler haftaya düşüşle başladı----

Asya'da endeksler haftaya düşüşle başladı

Asya'da endeksler haftaya düşüşle başladı
29 Haziran 2020 - 08:08 www.finansgundem.com

Asya borsaları Çin ekonomisinin korona virüs pandemisi etkisini üzerinde atmaya başladığına yönelik işaretlere rağmen haftaya satış ağırlıklı bir seyirle başladı

Asya'da endeksler haftanın ilk üşlem gününe Çin ekonomisinde toparlanmaya yönelik sinyallere rağmen düşüşle başladı. Dünya genelinde virüs nedeniyle 501 bin 393 kişinin hayatını kaybettiği, Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının ise 10 milyon 86 bin 969'a ulaştığı bildirildi.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından Pazar günü açıklanan verilere göre, Çin'de sanayi kesimi karları aylık bazda yüzde 6 yükseliş kaydederek Kasım'dan bu yana ilk kez yükseldi. Nisan ayında sanayi kesimi karları yüzde 4.3 azalmıştı. Açıklamaya göre, karlar 2020 yılının ilk beş ayında yüzde 19.3 daraldı, Bu daralma kamu iktisadi teşebbüslerinde yüzde 39.3, özel sektör kuruluşlarında ise yüzde 11 seviyesinde gerçekleşti.

Hisse senetleri Japonya Güney Kore ve Avustralya'da gerilerken, Hong Kong'da dalgalı seyretti, iki günlük tatilin ardından tekrar açılan Çin Borsası ise geriledi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 1.2 düştü.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi,yüzde 0.6 geriledi.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 azaldı.

Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 1.2 düştü.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1.3 azaldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)