BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsya ülkesinde virüs alarmı!----

Asya ülkesinde virüs alarmı!

Asya ülkesinde virüs alarmı!
19 Temmuz 2021 - 19:19 www.finansgundem.com

Korona virüs vakalarının arttığı Kazakistan'da, virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için hükümet acil harekete geçti. Aşılamaya ağırlık verilecek. Halkın kalabalık oluşturduğu ortamlarda tedbirler artırılacak

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hükümet üyeleri ve eyalet valileri ile ülkedeki mevcut epidemiyolojik duruma ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Tokayev, burada yaptığı konuşmada, son dönemde günlük KOVID-19 vaka sayısının hızla artarak 5 binlerin üzerine çıktığını söyledi.

Kritik kategorideki hasta sayısının arttığına dikkati çeken Tokayev, "Bu durumun son derece endişe verici olduğunu çok açık konuşmalıyız" dedi.

Acil harekete geçme talimatı

Tokayev, ülkede epidemiyolojik durumun iyiye gitmediğine işaret ederek, gerekli önlemlerin alınması için hükümete acil harekete geçme talimatı verdi.

Buna göre, hükümet ilk olarak aşılamalarda geride kalan bölgelere ulaşmak amacıyla mobil ekipler oluşturacak. Aşı karşıtı insanların sosyolojik portreleri çıkarılacak. Alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlarda gerekli önlemler alınacak. Eylül ayında üretilmeye başlayacak olan yerli aşı QazVak’ın üçüncü ülkelere tanıtım çalışmalarına yoğunluk verilecek.

Vakalarda son durum nasıl?

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son 24 saatte 5 bin 317 yeni KOVID-19 vakası tespit edildiği ülkede toplam vaka sayısı 500 bine yaklaştı.

'Vaka sayısı artıyor' deyip uyardı! Bakan Koca'dan bayram açıklaması

 

Kazakistan'da aşı olan, ev çekilişine katılıyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)