BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya paraları karışık seyretti----

Asya paraları karışık seyretti

Asya paraları karışık seyretti
13 Mart 2019 - 12:41 www.finansgundem.com

Para birimleri dünkü ralli sonrası bugün karışık seyretti

Güney Kore wonu düşerken Hint rupisi yükseldi. Tokyo'daki Mizuho Bank'ta gelişen ülke kur stratejisti olan Hironori Sannami Brexit oylamasına dair belirsizliklerin yatırımcıların pozisyon almasını zorlaştırdığını belirterek "Piyasayı sürükleyen büyük bir gelişme de yok, bu da Asya paralarında hareketi sınırlıyor" değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.2 artışla 1,197.93 puan olurken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %0.5 düşerek 158.15 puan oldu.

Güney Kore wonu 3 günde ilk kez düştü. Hint rupisi %0.2 yükselirken ülke tahvilleri enflasyonun geçen ay ivmelendiğni gösteren veri sonrası düştü.

Endonezya rupisi 2 günlük ralliyi sonlandırdı. Küresel yatırımcılar 3. günde de hisse senetlerinden çıkışı sürdürdü. Tayland bahtı son toparlanmasını tersine çevirerek geriledi. Baht, Ocak ortasından beri en düşük seviyeye inmişti. Dolar endeksinde yükseliş ve hisse senedi piyasalarından çıkış para biriminin düşüşünde etkili oldu.

Filipin pesosu yükselirken Tayvan doları ise azalan risk algısıyla 3 aydan fazla sürenin en düşük seviyesine yakın seyretti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)