BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya hisse senetleri dalgalı seyretti----

Asya hisse senetleri dalgalı seyretti

Asya hisse senetleri dalgalı seyretti
01 Ağustos 2019 - 07:55 www.finansgundem.com

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti

Asya’da Hong Kong, Avustralya ve Çin hisse senetleri geriledi, Güney Kore Kospi Endeksi hafif artıda seyretti.

Asya'da hisse senetleri Fed'in fonlama oranını yüzde 2.00 – 2.25 aralığına çektiği Temmuz ayı toplantısının ardından dalgalı seyretti. 

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), on yıldan bu yana ilk kez faiz indirimine giderek 2015 sonunda başladığı sıkılaştırma döngüsüne ara vermiş oldu.

Ticaret görüşmeleri cephesinde ise, Çin Ticaret Bakanlığı, Çin-ABD ticaret müzakerelerinin 12. toplantısında iki tarafın, Çin'in iç talebine göre ABD'den tarım ürünü alımını artırmasını ve ABD'nin satın alma için iyi şartları oluşturmasını tartıştığını belirterek, iki tarafın, ticaret müzakeresinin gelecek toplantısını eylülde ABD'de yürüteceğini duyurdu.

Çin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şanghay'daki Şicao Devlet Konuk Oteli'nde yapılan toplantıda, Çin tarafının başmüzakerecisi, Çin Merkezi Maliye ve Ekonomi Liderlik Grubu Ofisi Direktörü ve Başbakan Yardımcısı Liu Hı önderliğindeki Çinli heyet ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'in bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, iki tarafın, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve ABD Başkanı Donald Trump'ın haziranda Osaka'daki G-20 Liderler Zirvesi'nde ulaştığı konsensüse göre, ticaret ve ekonomi alanlarında ortak endişelere konu olan önemli meselelere ilişkin "derinlemesine, samimi, etkili ve yapıcı" fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)