BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAsya ekonomisinin yüzde 4,5 büyümesi bekleniyor----

Asya ekonomisinin yüzde 4,5 büyümesi bekleniyor

Asya ekonomisinin yüzde 4,5 büyümesi bekleniyor
28 Mart 2023 - 08:02 www.finansgundem.com

Çok sayıda iş lideri ve ünlü akademisyenin yanı sıra birçok siyasi şahsiyetin katıldığı Bo’ao Asya Forumu'nda açıklanan büyüme tahminlerine göre Asya ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 büyümesi bekleniyor.

Bo’ao Asya Forumu’nun 2023 yıllık toplantısı bugün başladı. Toplantı, dört gün boyunca 50’den fazla ülke ve bölgeden yaklaşık 2 bin konuğun katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu sabah düzenlenen ilk basın toplantısında, yıllık toplantıya 92 üst düzey bakan ve eski üst düzey yetkili, 11 uluslararası ve bölgesel kuruluş başkanı, çok sayıda iş lideri ve ünlü akademisyenin yanı sıra birçok siyasi şahsiyetin katıldığı belirtildi. Toplantının teması “Belirsiz Dünya: Zorluklarla Başa Çıkmak İçin Birlik ve İş Birliği, Kalkınmayı Teşvik Etmek İçin Açıklık ve Kapsayıcılık” olarak belirlendi.

Bo’ao Asya Forumu Yıllık Toplantısı İşler Departmanı Müdürü Chen Yanjun, son üç yılda her dönem forumun temasının dünya kavramını içerdiğini ve bunun dünya durumunun öne çıkan özelliklerini vurguladığını kaydetti. Chen, yıllık toplantının, uluslararası toplumun kendi çıkarlarını ortak çıkarlarla ve mevcut çıkarları uzun vadeli çıkarlarla nasıl daha iyi birleştirebileceklerini düşünmelerini teşvik ettiğini belirtti.

Basın toplantısında ayrıca iki önemli rapor yayımlandı. Raporlara göre, 2023’te dünya ekonomisindeki yavaşlama ve küreselleşmenin parçalanma riskleri arka planda kalmaya devam ederken, Asya’daki genel ekonomik toparlanma hızı devam edecek. Bölgesel üretim, ticaret, yatırım entegrasyonu ve finansal entegrasyon hızlanacak. Asya, küresel ekonomik yönetişimin “Asya anını” yakalayacak. Asya ekonomilerinin dış güçlere direnme kabiliyeti, endüstriyel zincirlerin yeniden yapılandırılması ve dayanıklılığı, iklim değişikliğiyle mücadele ve bölgesel ticaret anlaşmasının uygulanması gibi dört temel konu dikkate değer olacak.

Forum kapsamında bugün “endüstri zinciri ve tedarik zincirinin yeni düzeni” dâhil birkaç panel ve yuvarlak masa toplantısı düzenlendi. Raporlarda, dünya ekonomisinin önemli bir motoru olan Asya ekonomilerinin 2023 yılında yüzde 4,5 oranında büyümesi öngörüldü. Uluslararası Para Fonu, sadece Çin ve Hindistan’ın dünya ekonomisine katkı oranının yüzde 50’ye ulaşacağı ve Çin ekonomisinin büyüme oranının bir puan artmasıyla Asya’nın diğer ekonomilerinin yüzde 0,3 artacağı tahmininde bulundu. Raporlarda, Çin’in Asya’da ara ürünlerin ticaretindeki ana rolünün devam edeceğine işaret edildi.

IMF'den Asya ekonomisinde küçülme tahmini

 

Gelecek 50 yılda dünya ekonomisini neler bekliyor?

 

Dünya ekonomisini 30 yılın en kötü dönemi bekliyor

 

Dünya ekonomisi borç batağında

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)