BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsalarında karışık görünüm ----

Asya borsalarında karışık görünüm

Asya borsalarında karışık görünüm
04 Aralık 2020 - 08:09 www.finansgundem.com

Asya borsalarında ABD'nin Çinli dört şirketi kara listeye almasına karşı Kovid-19 aşısına yönelik haber akışıyla karışık bir seyir izlendi.

Asya piyasaları aşı haberlerine karşı ABD ile Çin arasında son günlerde yükselen tansiyonla karışık bir performans sergiledi.

ABD dört Çinli şirketi askeri bağlantıları olduğu gerekçesiyle kara listeye alırken, Çin ve Hong Kong endeksleri düşüş yaşadı. Japonya'da da endeksler gerileme kaydederken, Güney Kore Kospi endeksi yüzde 1'in üzerindeki primle bölge endekslerinden pozitif ayrıştı.

ABD Savunma Bakanlığı askeri bağlantıları olduğu gerekçesiyle Çinli çip üreticisi SMIC, petrol şirketi CNOOC, China Construction Technology Co. Ltd. ve China International Engineering Consulting Corp. şirketlerini kara listeye aldı.

SMIC şirketinin Hong Kong'da işlem gören hisselerinde 3 dakikalık bölümde yüzde 2'lik düşüş yaşanmasının ardından devre kesici uygulandı. Petrol şirketi CNOOC'un Hong Kong'da işlem gören hisseleri de yüzde 2'ye yakın kayıp yaşadı.

ASYA PİYASALARINDAN DAHA İYİ PERFORMANS

Credit Suisse, Asya hisse senedi piyasalarının gelecek yıl global piyasalardan daha iyi performans göstermesini beklediklerini bildirdi.

Banka, Japonya Endeksi'ni dışarıda bırakan MSCI Asya Endeksi'nin şu an ile 2021 yılı sonu arasında ABD Doları bazında yüzde 19 yükseliş göstereceğini öngörürken, global yükselişin yüzde 15 seviyesinde kalacağını tahmin ettiklerini belirtti. 

Credit Suisse'in 2021 görünümünün tartışıldığı webinarda konuşan Credit Suisse Asya-Pasifik hisse stratejisi eş başkanı Dan Fineman, "Japonya hariç Asya bizim global olarak en fazla ağırlık verdiğimiz yer" diye" dedi. 

Fineman, Asya-Pasifik bölgesinde şirketlerin hisse başına kar büyümelerinin gelecek 3-5 yılda 13-19 arasında olmasını beklediklerini de vurguladı.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

Avrupa borsaları Brexit belirsizliği nedeniyle karışık kapandı

Pfizer'den kritik aşı açıklaması: Dağıtım hedefi yarı yarıya düştü

OPEC'den ocakta günlük petrol üretimini 500 bin varil artırma kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)