BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları yükselişte----

Asya borsaları yükselişte

Asya borsaları yükselişte
08 Ocak 2021 - 08:07 www.finansgundem.com

Asya'da hisse senetleri haftanın son işlem gününde artış kaydetti

Asya hisse senetleri artan risk iştahı ile birlikte haftanın son işlem gününde ABD Endekslerine paralel hareket ederek teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi.

Hisse senetleri bölge genelinde yükselirken, Hyundai Motor Co.'nun elektrikli araç üretimi hususunda Apple Inc. ile görüştüğüne ilişkin raporun ardından kazanımlara Güney Kore öncülük etti.

MSCI Inc.'in Çin'in üç büyük telekomünikasyon şirketini endeksten çıkaracağını belirtmesi ile Hong Kong'da işlemler daha sakin seyretti.

Japonya ekonomik performansı

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, "Bu yıl ekonominin performansını tahmin etmek zor" açıklamasında bulundu. Aso, açıklanan olağanüstü hal tedbirlerinin Ocak-Mart döneminde ekonomiye nasıl etki edeceğini tahmin etmenin şu aşamada güç olduğunun altını çizdi.

Çin, ABD gerginliği

Çin, ABD'nin BM Temsilcisi'nin Tayvan ziyaretine çok sert tepki gösterdi. ABD'nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Kelly Craft'ın 13-15 Ocak arasında resmi bir ziyaret için Çin'in kendi toprağı kabul ettiği Tayvan'da olacağı açıklandı. Ziyarette ABD'den Tayvan’a verilen güçlü desteğin tekrarlanacağının altı çizildi. 

Çin'in BM Temsilciliği'nden gelen açıklamada ise ziyarete sert tepki yer aldı. Açıklamada, "ABD yönetimine ateşle oynayanların sonunda kendilerinin yanacağını hatırlatmak isteriz. ABD hatalı adımları izin ağır bir bedel ödeyecek" denildi.

Endeks Özetleri

Japonya'nın Topix Endeksi, yüzde 1 yükseldi.
Avustralya'nın S&P/ASX 200 yüzde 0.3 yükseldi.
Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 2.5 arttı.
Hang Seng yüzde 0.9 arttı.
Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi.

Piyasalarda gün sonu 07/01/2021

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)