BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları pozitif seyrediyor----

Asya borsaları pozitif seyrediyor

Asya borsaları pozitif seyrediyor
31 Mart 2023 - 06:04 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik'teki piyasalar, teknoloji hisselerinin yeni bir bankacılık krizine ilişkin endişeleriyle Wall Street'te yeniden ilgi görmeye devam etmesiyle yükseldi.


Asya-Pasifik'teki piyasalar, teknoloji hisselerinin yeni bir bankacılık krizine ilişkin endişeleriyle Wall Street'te yeniden ilgi görmeye devam etmesi ve kazançlara öncülük etmesiyle cuma günü yüksek işlem gördü.

Yatırımcılar ayrıca, Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan ve günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan ABD kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksini de dört gözle bekliyorlardı.

Hong Kong'daki Hang Seng endeksi yüzde 1,5 yükselerek bölgedeki kazançlara öncülük etti ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 2 arttı. Çin ana karasında, Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,2 ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,14 arttı.

Japonya'da Nikkei 22 yüzde 0,97 ve Topix yüzde 1 yükseldi, çünkü Tokyo'nun enflasyon baskısı Aralık ayında görülen yüzde 4,3'lük son zirvesinden daha düşük seviyeler göstermeye devam etti. Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,7 yükseldi.

Güney Kore'den Kospi de yüzde 1.01 yükselirken, Kosdaq marjinal bir düşüş yaşadı. Hang Seng vadeli işlemleri, endeksin son kapanışı olan 20.309,13'e kıyasla 20.563'te daha yüksek bir açılışa işaret etti.

ABD'de bir gecede, haftalık işsizlik başvuruları 7.000 artarak 198.000'e yükseldi ve bu, Fed'in soğuyan işgücü piyasasında sıkılaştırıcı kampanyasını yavaşlatabileceği umutlarını artırdı.

S&P 500 yüzde 0,57 yükseldi ve 7 Mart seans ortasından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Nasdaq Composite de yükseldi ve ay için yüzde 4'ün üzerinde bir artış kaydetti ve Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,43 arttı.

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Yabancılar borsada satış yaptı

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Michael Burry: Borsada fiyatları yatırımcılar belirlemeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)