BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları güne düşüşle başladı----

Asya borsaları güne düşüşle başladı

Asya borsaları güne düşüşle başladı
29 Kasım 2023 - 07:06 www.finansgundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Fed yönetim kurulu üyelerinin yorumlarını değerlendirmesi ve Avustralya'nın Ekim ayı enflasyon rakamlarını özetlemesiyle büyük ölçüde düştü

Asya piyasaları Fed üyelerinden gelen karışık yorumların ardından çoğunlukla düştü, Avustralya enflasyonu beklenenden fazla yavaşladı.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Fed yönetim kurulu üyelerinin yorumlarını değerlendirmesi ve Avustralya'nın Ekim ayı enflasyon rakamlarını özetlemesiyle büyük ölçüde düştü.

PİYASALARIN GÖZÜ FED YORUMLARINDA

Salı günü, Fed üyesi Christopher Waller, politikanın artık enflasyonu tekrar kontrol altına alabilecek konumda olduğuna dair inancının arttığını söyledi. Ancak enflasyonun hâlâ çok yüksek olduğunu savundu.

Waller ayrıca enflasyonun önümüzdeki üç ila beş ay içinde düşmeye devam etmesi halinde Fed'in faizleri düşürmeye başlayabileceğini de belirtti.

Buna karşılık Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, gelişen dinamiklerin enflasyonu yüksek tutması nedeniyle muhtemelen daha fazla faiz artırımına ihtiyaç duyulacağını söyledi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Salı gününden bu yana kazançlarını sürdürerek yüzde 0,45 yükselirken, ülkenin Ekim ayı genel enflasyon oranı Ocak 2022'den bu yana en düşük oranı olan yüzde 4,8'e düştü.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,18 kayıp yaşarken Topix yüzde 0,28 kayıp yaşadı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi Salı günü iki ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 0,2 kayıp yaşadı ancak küçük ölçekli Kosdaq yatay çizginin hemen üzerindeydi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi açılışta yüzde 0,47 kayıp yaşarken, Çin'in CSI 300 endeksi yatay çizginin çok az üzerindeydi.

Asya borsalarında karışık seyir devam ediyor

 

Bölgeden gelen ekonomik veriler Asya borsalarını negatif etkiledi

 

Asya borsaları Japonya'dan gelen ekonomik veriler ile karışık seyir etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)