BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAsya borsaları ABD-Çin gerilimi ile geriledi----

Asya borsaları ABD-Çin gerilimi ile geriledi

Asya borsaları ABD-Çin gerilimi ile geriledi
18 Ağustos 2020 - 08:02 www.finansgundem.com

Asya hisse senetleri haftanın ikinci işlem gününde çoğunlukla gerilerken, Avustralya pozitif ayrıştı

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Japonya ve Güney Kore'de düşerken,Çin, Avustralya ve Hong Kong'da dalgalı bir seyir izledi.

Pazartesi günkü işlemlerde Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) likidite enjeksiyonunun piyasaları desteklemesine rağmen Washington ve Pekin arasında devam eden gerilimli artmosfer yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD yönetimi, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Amerikan teknolojisine erişimini engellemeyi amaçlayan kısıtlamalarını artırdı ve şirketin 38 iştirakini ekonomik kara listeye aldı. ABD Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Huawei'nin ABD teknolojisiyle yazılımının kullanıldığı yarı iletken çip alımlarını engellemeyi amaçlayan ve mayıs ayında uygulamaya konan kısıtlamaların genişletildiği bildirildi. Huawei'nin 21 ülkedeki 38 iştirakinin de ekonomik kara listeye alındığı belirtilen açıklamada, şirket ve iştirakleri için ihracat kontrolüne tabi ögeleri içeren işlemlere yönelik lisans alma şartı getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu kısıtlamaların, Huawei'nin Amerikan teknolojisi kullanılarak geliştirilen elektronik parçaları elde etmek için ABD ihracat kontrollerini aşma girişimlerini engellediği aktarıldı. ABD yönetiminin, Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Amerikan teknolojisine erişimini engellemeyi amaçlayan kısıtlamalarını artırması ve şirketin 38 iştirakini ekonomik kara listeye alması da gerilimi derinleştirdi.

Endeks Özetleri

Topix Endeksi, yüzde 0.5 düştü.
S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
Güney Kore'nin Kospi Endeksi, yüzde 0.4 azaldı.
Hong Kong’un Hang Seng Endeksi, yüzde 0.2 geriledi.

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)