BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin'Astronotum uzayda kaldım' dedi: 550 bin TL'sini aldı----

'Astronotum uzayda kaldım' dedi: 550 bin TL'sini aldı

'Astronotum uzayda kaldım' dedi: 550 bin TL'sini aldı
11 Ekim 2022 - 13:47 www.finansgundem.com

Japonya'da bir kişi, astronot olduğunu ve uzayda mahsur kaldığını söylediği kadının 550 bin TL'sini aldı.

Hemen hemen her gün şaşıracağımız bir dolandırıcılık yöntemini okuyoruz. Bu seferde farklı bir yöntemle dolandırıcılıkta çığır açan bir olayla karşı karşıyayız.

Sözcü'nün haberine göre Japonya’da internette tanışan bir çift için her şey başlarda gayet güzel gidiyordu. Ancak daha sonra ismi açıklanmayan adam kendisinin bir Rus kozmonot olduğunu ve uzayda mahsur kaldığını öne sürdü. Kendisini astronot olarak tanıtan adam 65 yaşında olduğu belirtilen ancak ismi açıklanmayan kadını ilk olarak Instagram üzerinden buldu.

Evlenmeye ikna etti

İkili, Japon mesajlaşma uygulaması LINE’da düzenli olarak mesajlaşmaya başladı. İkilinin ilişkisi bir süre devam ettikten sonra sahte astronot, Japonya’da yeni bir hayat kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Japonya’da yayın yapan Asahi televizyon kanalında yer alan habere göre, Adam kadına, “Bunu 1000 kez söylemek yeterli olmayacak, ama söylemeye devam edeceğim. Seni seviyorum,” diyerek onunla evlenmeye ikna etti.

Uzay resimleri paylaştı

Ancak adamın evlenmesi önünde bir engel vardı. Sahte astronot uzayda mahsur kaldığını iddia ediyordu. Sahte astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kaldığını iddia ederken, takipçilerini kandırmak amacıyla Instagram sayfasında genel uzay resimlerini yayınladı.

Japonya’ya inmek ve sevgilisiyle evlenmek için pahalı iniş ücretleri ödemesi gerektiğini, aslında Dünya’ya ulaşmak için bir roket alması gerektiğini söyledi. İsmi açıklanmayan 65 yaşındaki kadın, aşkı bulduğunu düşünerek müstakbel nişanlısına 19 Ağustos’tan 5 Eylül’e kadar beş taksitte yaklaşık 4.4 milyon yen yani yaklaşık 554 bin TL ödedi.

İlginç dolandırıcılık hikayesinin ortaya çıkmasıyla olay uluslararası basında geniş yer bulurken, sosyal medyada da haber milyonlarca kez paylaşıldı.

Ay'a ayak basan ikinci astronotun ceketine rekor fiyat: 2.8 milyon dolar

 

Uzayda ıslak havlu sıkan astronot

 

ISS'de tuvalet krizi: Astronotlar yetişkin bezi ile Dünya'ya dönecek

 

Fransız astronottan 'Kabeli' Ramazan Bayramı tebriği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)