BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAstraZeneca, Moderna’daki hisselerini sattı----

AstraZeneca, Moderna’daki hisselerini sattı

AstraZeneca, Moderna’daki hisselerini sattı
01 Mart 2021 - 12:03 www.finansgundem.com

İngiliz-İsveç ilaç devi AstraZeneca, Moderna'nın yüzde 7,7'sini oluşturan hisselerini 1,2 milyar dolara (yaklaşık 8 milyar 816 milyon 520 bin Türk Lirası) sattı. Satışın, yüzde 94 etkili mRNA aşısının duyurulması sonrasında olduğu belirtildi.

İngiliz-İsveç AstraZeneca’nın ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna’daki hisselerini bir milyar doların üstünde bir değere sattığı belirtildi. The Times gazetesinin haberine göre satış, Moderna’nın yüzde 94 etkili mRNA aşısını duyurmasının sonrasında gerçekleşti. 

Satışın tam olarak ne zaman gerçekleştiği açıklanmadı.

AstraZenaca, Moderna hisselerinin yüzde 7,7’sine sahipti ve bu durum onu geçen yıl Moderna’nın en büyük ikinci yatırımcısı yapmıştı. 

ALEXION'U SATIN ALMAK İÇİN KULLANILACAK

Bununla birlikte, yaklaşık 1,2 milyar dolar olduğu düşünülen Moderna hisse satışından elde edilen nakdin , AstraZeneca tarafından nadir hastalıklar için ilaç geliştiren ABD’li Alexion’un 39 milyar dolarlık satın alımını tamamlamak için kullanılacağı ifade edildi. 

AstraZeneca, Moderna ile diğer hastalık tedavilerinde ortaklığını sürdürüyor ve virüsün endemik hale gelmesi durumunda, gelecekte Oxford/AstraZeneca aşısının ticari olarak birlikte satılabileceği belirtiliyor. Ortalama yüzde 70 etkili olan viral vektör aşısı şu anda kar amacı güdülmeden dağıtılıyor.

Geçen hafta Moderna, bu yıl ürettiği korona virüs aşısından 18,4 milyar dolarlık bir gelir beklediğini açıklamıştı.

Tütün Kovid-19'dan 4 kat fazla can alıyor

Bilim insanlarından 'kanser aşısı' çalışması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)