BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAstraZeneca, Kovid-19 ilacı için acil kullanım onayı istedi----

AstraZeneca, Kovid-19 ilacı için acil kullanım onayı istedi

AstraZeneca, Kovid-19 ilacı için acil kullanım onayı istedi
05 Ekim 2021 - 17:09 www.finansgundem.com

İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) Kovid-19'u önlemeye yönelik geliştirdiği ilacı için acil kullanım izni vermesini talep etti.

AstraZeneca, 'AZD7442‘ adı verilen ilacın korona virüs semptomu geliştirme riskini yüzde 77 oranında azalttığını belirtilerek FDA'ya'dan acil kullanım onayı istedi.

Şirket tarafından FDA'ya sunulan dosyada ‘AZD7442‘ ile Kovid-19 aşılarına rağmen yeterince güçlü bir bağışıklığa sahip olmayan veya aşı sonrası bağışıklığı düşen kişilerin korunmasının sağlanabileceğini bildirdi.

Dosyaya göre ilaç ayrıca, bağışıklıklarını yüksek seviyede tutması gereken askeri personel gibi gruplara da verilebilir.

Aşıdan farkı

Aşılar, hedeflenen antikorlar ve enfeksiyonla savaşan hücreler geliştirmek için sağlam bir bağışıklık sistemine dayanırken, ‘AZD7442‘ enfeksiyon durumunda virüsü kontrol altına almak için vücutta aylarca kalacak şekilde tasarlanmış laboratuvar yapımı antikorlar içeriyor.

ABD'deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından keşfedilen iki antikora dayanan AZD7442'nin ABD'de onaylanması AstraZenaca için büyük kazanç anlamına geliyor. Zira şirketin Kovid-19 aşısı henüz ABD otoriteleri tarafından onaylanmış değil.

Rus ilaç şirketi R-Farm, İngiliz Oxford/Astrazeneca aşısının üretimine başladı

 

Koronaya iyi geldiği iddia edilen ilaç zehirliyor

 

KOVID-19'a karşı ilaç tedavisi umudu güçleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)