BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAstoria’da 'ofis' operasyonu----

Astoria’da 'ofis' operasyonu

Astoria’da 'ofis' operasyonu
02 Mayıs 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Ayrılmalarla dönüşüm iddiası güçlendi

Astoria’nın ofise dönüşeceğine ilişkin iddialar markaların birer birer ayrılmasıyla güçleniyor. Damat ve Electro World Türkiye alışveriş merkezindeki mağazalarını boşalttı. Kontratı biten İpekyol’a, “Çıkın, üst katları ofise dönüştüreceğiz” dendi.
Vatan'ın haberine göre, perakende sektöründe kapılarını 2008 başında açan Astoria Alışveriş Merkezi’nin kapanıp ofis projesine dönüştürüleceği uzun süredir konuşuluyor. Hatta 110 mağazaya evsahipliği yapan Astoria’nın kapanış tarihinin Haziran 2013 olduğu bile iddia edildi.
Birer birer gidiyorlar
Astoria Alışveriş Merkezinin ofise dönüşeceğine ilişkin iddialar markaların birer birer merkezden ayrılmasıyla güçleniyor. Damat’tan sonra Electroworld Türkiye 30 Nisan itibarıyla mağazalarını boşalttı. Kontratı biten İpekyol’a “Çıkın, üst katları ofise dönüştüreceğiz” dendi.
Birçok marka da iş yapamadığı için birkaç ay içinde arka arkaya mağazalarını kapatmak zorunda kaldı. İpekyol, alt katta iyi bir yer verilmezse alışveriş merkezinden çıkma planları yapıyor. Astoria yönetiminin zemin ve altını iş yapan markalara ayırmayı, geri kalan katları ise ofise dönüştürmeyi planladığı belirtiliyor. Astoria’nın girişindeki restoran ve kafelere dokunulmayacağı da gelen bilgiler arasında...
Astoria’nın yatırımcısı Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş.’nin patronu Vedat Aşçı, merkezden çıkan markalar için, “Cirosu az olan markalar gidiyor” değerlendirmesini yaptı.
Yerlerini değiştireceğiz
Astoria’da yeni bir yapılanmaya gittiklerini kaydeden Aşçı, “Alışveriş merkezinde iyi iş yapan markaları doğru katlara geçirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede cirosu iyi olan mağazaların yerlerini değiştiriyoruz. Astoria’yı yeni markalarla, bölgedeki insanlara daha uygun yiyecek ve içecek konseptine sahip markalarla güçlendireceğiz” diye konuştu.
Aşçı, Astoria ile ilgili iddiların çokluğuyla ilgili ise, “Maalesef bu ülkede birileri iyi işler yapınca insanlar altında kötü birşeyler arıyor” yorumunu yaptı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürkan02 Mayıs 2013 09:25

    Astoria ve bunun gibi bir sürü AVM gereksi yerde açıldı sırayla kapanacaklar Astoria'nın konumu itibarıyla alışveriş yeri değil ofis olması daha doğru olur.