BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAssange'in eşi: Julian hayatına son verebilir----

Assange'in eşi: Julian hayatına son verebilir

Assange'in eşi: Julian hayatına son verebilir
17 Haziran 2022 - 17:17 www.finansgundem.com

ABD'ye iadesine karar verilen Julian Assange'ın eşi Stella Moris, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'in, Assange'ın ABD'ye iade edilmesi durumunda başına gelebileceklerin farkında olmasına rağmen karara imza attığını söyledi.


Julian Assange'ın eşi Stella Moris, Assange'ın avukatlarından Jennifer Robinson ve İngiltere Ulusal Gazeteciler Sendikasından (NUJ) Tim Dawson, İngiltere'nin Assange'ın ABD'ye iade edilmesi yönündeki kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

Assange'ın yanlış bir şey yapmadığını ve hiçbir suç işlemediğini savunan Stella Moris," Araştırmacı bir gazeteci ne yapması gerekiyorsa onu yaptı. O bir gazeteci. İşini yaptığı için cezalandırılıyor" dedi.

Moris: Uyanık olduğum her saat onun için savaşacağım

Eşi Assange özgür olana kadar tüm tarafların baskıyı sürdürmesi gerektiğini ifade eden Moris, "Burada yolun sonunda değiliz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Mevcut her yolu kullanacağız. Julian özgür olana, adalet yerini bulana kadar uyanık olduğum her saat onun için savaşacağım" ifadelerini kullandı.

'O özgür olmalı'

Moris, eşinin hayatının söz konusu olduğunu, onun özgürlüğü için her yolu deneyeceğini belirterek, "Onun özgür olmasına izin verilmeli. O özgür olmalı. Herkes bunu biliyor" şeklinde konuştu.

Assange'ın yaşamak istediğini ama ABD'ye gönderilmesi durumunda başına gelebileceklerden endişe duyduğunu dile getiren Moris, şöyle konuştu:

Julian özgürlük olasılığıyla, çocuklarıyla ve benimle birlikte olmak için yaşamak istiyor. Gerçek şu ki, ABD'ye iade edilirse, içinde bulunacağı koşullar çok bunaltıcı olacak. Onu kendi hayatına son vermeye itecek.

'Daha çok mücadele edeceğiz, savaşacağız'

Çocuklarına babalarıyla ilgili alınan kararı açıklamakta zorlandığını dile getiren Moris, şu ifadelerle devam etti:

Bir aile olarak nasıl bir şey olduğunu tarif etmek çok zor. Aldığımız her karar için azmimiz, iki katına çıkıyor. İngiltere sürecinin Julian'ın acısını uzatmanın bir yolu olarak kullanıldığını görmenin nasıl bir şey olduğunu anlatacak sözüm yok. O çok güçlü. Savaşmalıyız. Onun içgüdüsü savaşmak ve benimki de öyle. Daha çok mücadele edeceğiz.

Stella Moris, İngiltere'nin bugün açıkladığı iade kararının ardından eşi Assange'ı gelecek hafta salı günü hapishanede ziyaret edeceğini bildirdi.

Her türlü hukuki yolu deneyecekler

Assange'ın avukatlarından Robinson da ABD'ye iade kararını engellemek için her türlü hukuki yolu deneyeceklerinin altını çizerek, "14 günümüz var ve buna sonuna kadar itiraz edeceğiz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceğiz" dedi.

Basın toplantısına katılan İngiltere Ulusal Gazeteciler Sendikasından (NUJ) Tim Dawson da İngiltere'nin Assange'la ilgili verdiği kararın araştırmacı gazeteciliğe karşı bir tehdit olduğunun altını çizerek, söz konusu kararın gazetecilerin birtakım haberlerin yayınlamasıyla ilgili ileride alacağı kararları etkileyeceğini söyledi.

Ne olmuştu?

İngiltere İçişleri Bakanı Patel, Irak ve Afganistan'daki suçlara ilişkin belgeleri yayımlayan WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iade edilmesi kararını imzalamıştı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Hem sulh ceza mahkemesi hem de yüksek mahkemenin değerlendirmesinin ardından 17 Haziran'da sayın Julian Assange'ın ABD'ye iadesine karar verildi" denilmişti.

Açıklamada, Assange'ın karara itiraz için 14 günlük süresi bulunduğu aktarılmıştı. WikiLeaks'ten yapılan açıklamada ise karara tepki gösterilerek "Bugün, basın özgürlüğü ve İngiliz demokrasisi için kara bir gün. Bu ülkede ifade özgürlüğünü önemseyen herkes, İçişleri Bakanı'nın Julian Assange'ın suikastını planlayan ABD'ye iadesini onayladığı için derin bir utanç duymalıdır" ifadelerine yer verilmişti.

Assange'ın ABD'ye iadesi onaylandı

Avustralya, vatandaşı Assange'ın ABD'ye iadesine karışmayacak

WikiLeaks kurucusu Assange'in ABD'ye iadesine karar verildi

WikiLeaks'in kurucusu Assange hapishanede evlendi

İngiltere'de yargıtay, Assange'ın ABD'ye iade kararına itirazını reddetti

Assange’a siyasi sığınma önergesi reddedildi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)