BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAslan'la ilgili sorular 'bankacılık sırrı'----

Aslan'la ilgili sorular 'bankacılık sırrı'

Aslan'la ilgili sorular 'bankacılık sırrı'
12 Haziran 2014 - 09:51 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kendisine yönetilen soru önergesine 'bankacılık sırrı' yanıtını verdi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yolsuzluk soruşturmasından yargılanan eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın avukatlık ücretinin Halkbank’tan karşılanmasıyla ilgili bilgileri, “Bankacılık sırrı” gerekçesiyle gizli tuttu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Aslan’ın yargılama giderleriyle ilgili 5 soruya yanıt istedi. Babacan ise Meclis’e gönderdiği tek cümlelik yazıda, “Yukarıda yer alan sorularda istenilen bilgiler, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 73’üncü ve 159’uncu maddeleri uyarınca banka sırrı kapsamına girdiğinden cevaplandırılamamıştır” dedi.

Babacan’ın yanıt vermeyi reddettiği sorular şunlar: “Süleyman Aslan’ın söz konusu bireysel davasının avukatlık ücretini ödemek üzere Halkbank Yönetim Kurulu tarafından alınan karar var mıdır? Var ise kararın tarihi ve yasal dayanağı nedir? 17 Aralık 2013’ten bu yana Süleyman Aslan’ın avukatlık ücreti olarak hangi tarihte ne kadar ödeme yapılmıştır? Süleyman Aslan’ın avukatına yapılan ödemeler bankanın mali tablolarında yer alacak mıdır?”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)