BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı----

Aslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı

Aslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı
10 Şubat 2014 - 17:59 www.finansgundem.com

17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkındaki "mal varlığa tedbir" kararı kaldırıldı.

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın mal varlıkları üzerine konulan tedbir kararı 14. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla kaldırıldı.
Bu kararla Aslan’ın suç tarihi olarak belirlenen 14 Ekim 2012 tarihinden önce elde ettiği mal varlığına konulan tedbir kaldırıldı. Bu tarih sonrasında elde edilen ve operasyon günü evinde ayakkabı kutusu içerisinde ele geçirilen 4,5 milyon lira para üzerindeki tedbir kararı ise devam edecek. Adli emanete kaldırılan paraların yargılama sonunda teslim edileceği belirtildi.   
17 Aralık soruşturması kapsamında 'Rüşvet almak' suçundan tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, müvekkilinin mal varlığına konulan tedbir kararının kaldırılması için itiraz etti. İtirazı değerlendiren 14. Sulh Ceza Mahkemesi, Aslan'ın maaşı ve gayrimenkulleri üzerindeki tedbir kararını kısmen kaldırdı. Süleyman Aslan’ın suçun başladığı tarih olan 14 Ekim 2012’den önce edindiği mallar tedbir kararı kapsamı dışında bırakıldı.
Öte yandan 17 Aralık soruşturması kapsamında Halk Bankası Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan da tanık sıfatıyla ifade verdi. Savcılık, tutuklanan şüphelilerin talepleri doğrultusunda para transferi prosedürüyle ilgili Aydoğan'ın bilgisine başvurdu. Aydoğan'ın ifadesini soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner aldı.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sade bankacı12 Şubat 2014 00:28

    Ayıp be kardeşim. Bu genel müdürü bilen herkes çok iyi bilir ki bunları yapacak adam değildir, Anadolu'nun bağrından çıkmış adam gibi adamdır Süleyman Aslan. Kurumlar arası çatışmanın kurbanı oldu. Allah yar ve yardımcısı olsun. Bizler hep inandık kendisine, halen de inanıyoruz.

  • islam11 Şubat 2014 02:14

    yazıklar olsun

  • XYZ10 Şubat 2014 21:28

    DEMEK Kİ PARALEL YAPININ ADAMIYMIŞ. YAKINDA SERBEST BIRAKIRLARSA HİÇ ŞAŞIRMAYIN. ŞOWU İZLEMEYE DEVAM...

  • Oyuncu10 Şubat 2014 18:19

    İşte ben buna haber derim, yarın endeks tavan yapar artık. Sabah alır akşam satarım, enaz %10 cepte.