BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemASKON’da ‘sürdürülebilirlik’ toplantısı----

ASKON’da ‘sürdürülebilirlik’ toplantısı

ASKON’da ‘sürdürülebilirlik’ toplantısı
21 Nisan 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Gündem Medya Grubu yazarları Dursun Ali Yaz ve Fatih Çil, işadamlarına seslendi, sürdürülebilirliğin kazanç ve fırsatlarını anlattı.

FINANSGUNDEM.COM

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ASKON’un üyelerine yönelik olarak düzenlediği seminerde “Sürdürülebilirlik Kavramının İş Dünyasına Sunduğu Kazanç ve Fırsatlar” konusu ele alındı.

Toplantıya konuşmacı olarak Gündem Medya Grubu yazarları, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dursun Ali Yaz ile Gazeteci-Yazar Fatih ÇİL katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Genel Başkan Yardımcısı Sıtkı Abdullahoğlu’nun ardından söz alan Fatih Çil, ‘sürdürülebilirlik’ terimini tanımladı. Çil, konuşmasında sürdürülebilirlik kalkınma projesinin önemine vurgu yaparken, detayları hakkında bilgiler verdi.

Sürdürülebilirlik kalkınmada esas olanın “bugünün ihtiyaçlarını geleceğin kaynaklarını tüketmeden kullanmak” olduğunu belirten Çil, sürdürülebilirliği göz ardı etmemizin medeniyetimizi yok edebileceğini dile getirdi. Sürdürülebilirliğin etkin olarak yaşamımızın her alanında, her işimizde uygulamamız gerektiğini ifade etti.



İşadamlarına seslenen Fatih Çil, sürdürülebilirlik kalkınma düzleminde olmayan firmaların uzun vadede yok olup gideceklerinin ve kendilerini sürdürülebilirlik açısından yenilemeleri gerektiğinin altını çizerek konuşmasını sonlandırdı.

TOPLUM ÜZERİNDEKİ OLUMLU ETKİSİ

Çil’den sonra kürsüye gelen Gündem Medya Grubu yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dursun Ali Yaz konuşmasında sürdürülebilirliği “bugünün zorunlu ihtiyaçlarını geleceğin nimetlerini tüketmeden kullanmak” olarak tarif etti. Dursun Ali Yaz, şirketlerin fonlarını sermaye piyasalarının yapması gerektiğine, sermaye piyasaları tarafından yapıldığında paydaşların çoğaldığına işaret ederek bunun da toplum üzerinde olumlu yönde nasıl etki yaptığını anlattı.



Geçmişten günümüze sürdürülebilirliğin önemine ve aşamalarına değinen Dursun Ali Yaz, sürdürülebilirliğin faydaları üzerine örnekler vererek sözlerini bitirdi.

Toplantının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Dursun Ali Yaz ve Fatih Çil’e, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca tarafından günün anısına “Elif” kitabı takdim edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)