BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAskeri hastaneler yeniden MSB'ye devrediliyor----

Askeri hastaneler yeniden MSB'ye devrediliyor

Askeri hastaneler yeniden MSB'ye devrediliyor
13 Ağustos 2022 - 08:24 www.finansgundem.com

Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastaneler yeniden MSB'ye bağlanıyor

Hükümetin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Sağlık Bakanlığı’na devrettiği askeri hastaneler, 6 yıl sonra tekrar Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlanıyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün sivilleşen askeri hastanelerin yeniden MSB'ye devredileceğini duyurdu. Akar, “Bu konuda talepler, istekler ve ihtiyaçlarımız var. Cumhurbaşkanımızın çözüm oluşturulması için direktifleri oldu” diye konuştu.

Askeri hastanelerin sivilleştirilmesinin ardından özel eğitim alan ve savaş cerrahisi konusunda uzman olan askeri doktor sayısı da emeklilik ve istifalar yüzünden 2 binden, 347'ye düşmüştü. Bu sebeple askerleri tedavi edecek doktor sıkıntısı başladı. MHP ve muhalefet tarafından askeri hastanelerin açılması için TBMM'ye verilen yasa teklifleri ve Meclis Araştırma önergeleri yıllarca iktidar tarafından reddedilmişti.

CHP'li Emir: Yıllar sonra akılları başlarına geldi

2021 aralık ayında bu konuda verdiği Meclis Araştırma önergesi reddedilen CHP Ankara milletvekili Murat Emir, “TSK, dünyada askeri hastanesi olmayan tek ordu durumuna düşürüldü. Yıllardır bu yanlış uygulamayı dile getiriyoruz, nihayet duydular. Savaş cerrahisi, askeri hastaneler ayrı bir uzmanlık konusudur” açıklamasını yaptı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre kalp damar cerrahı olan CHP Gaziantep milletvekili Bayram Yılmazkaya da “Çatışmalarda yaralanan askerlerimizin bazılarının şehit olması, askeri hastanelerin kapatılması nedeniyledir. Askeri cerrahinin yok sayılması büyük bir hata. Yıllar sonra akılları başlarına geldi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: İktidarımızda askeri hastanelerin tamamı açılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri hastanelerin kapatılmasını eleştirerek “İktidarımızda ilk bir hafta içinde askeri hastanelerin tamamı açılacak. Şanlı ordumuzun hastaneleri olacak” demişti.

Altay: Askeri hastaneleri kapatmak büyük bir yanlıştı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, askeri hastanelerin yeniden Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması kararı konusunda, “Bay Kemal'in öngörüsü ve talebi çok geç olsa da yerine geliyor. 6 yıldır Bay Kemal'in dilinde tüy bitti. Askeri hastaneleri kapatmak büyük bir yanlıştı" diye konuştu.

Altay, TBMM'de şu açıklamayı yaptı:

Çok şükür dün Milli Savunma Bakanı bir açıklama yapmış. Daha geçen hafta Bay Kemal, ‘GATA'yı açıp şanlı ordumuza teslim edeceğiz' dedi. Sadece GATA değil, Bilkent'te dünyanın en iyi rehabilitasyon merkezi var. Askerlerimiz, yaralı gazilerimiz için yapıldı. Onların çocukları Güneydoğu'da terör örgütleri ile savaşmıyor, milletin çocukları savaşıyor. Nihayet Milli Savunma Bakanı, ‘açacağız' mealinde bir açıklamayı çok şükür yapmış. Kılıçdaroğlu, bir öneri, bir tespit, bir çözüm ortaya koyuyor AK Parti, ‘biz zaten öyle yapacaktık' diyor.'

Tüm askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlandı

Askeri hastanelerde yepyeni bir dönem

GATA Başhekim Yardımcısı Edizer görevden alındı

FETÖ'nün GATA yapılanmasına yönelik soruşturmada 10 tutuklama

GATA yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)