BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Askeri güçle gelen hükümet tanınmayacak"----

"Askeri güçle gelen hükümet tanınmayacak"

Askeri güçle gelen hükümet tanınmayacak
13 Ağustos 2021 - 16:45 www.finansgundem.com

Katar'da düzenlenen Afganistan konulu uluslararası toplantıya katılan ülkeler, ülkede şiddetin sonlandırılması ve barış sürecinin hızlandırılması çağrısı yaptı. Sonuç bildirisinde askeri güçle göreve gelen hiç bir hükümetin tanınmayacağı vurgulandı.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı Afganistan konulu uluslararası toplantı sona erdi. Toplantıya katılan ülkeler, ABD'nin çekilmesinin ardından Taliban'ın işgal hareketi başlattığı ülkede, şiddetin sonlandırılması ve barış sürecinin hızlandırılması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), ABD, Çin, Hindistan, Pakistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, İngiltere, Avrupa Birliği, Almanya, Norveç ve Türkiye'den temsilcilerin katıldığı 10-12 Ağustos'taki toplantının sonuç bildirisinde tarafların ateşkese ve siyasi çözüme varmak üzere güven arttırıcı adımlar atması gerektiği vurgulandı.

GÜVENLİK TEHDİTLERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Barış sürecinin her iki tarafın somut önerileri temelinde hızlandırılmasının aciliyet taşıdığına işaret edilen bildiride, siyasi çözümün, kapsayıcı yönetim, kadın ve azınlık hakları dahil insan haklarına saygı, temsili idareyi sağlayacak bir mekanizma, Afganistan topraklarında başka ülkelerin güvenliğini tehdit edecek hiçbir kişi ve gruba izin verilmeyeceğine dair taahhüt ve insan hakları hukuku dahil uluslararası hukuka saygı temelinde olması gerektiğinin altı çizildi.

Bildiride katılımcıların Afganistan'da son günlerde devam eden çatışmalar, sivil kayıplar, yargısız infazlar ve insan hakları ihlallerine ilişkin haberlerden endişe duyduğu belirtilerek, "Katılımcılar, tarafları şiddete son vermeye ve tüm eyalet merkezlerine ve diğer şehirlere yapılan saldırıları durdurmaya çağırmaktadır." denildi.

"ASKERİ GÜÇ YOLUYLA KURULAN HİÇBİR HÜKÜMET TANINMAYACAK"

Ülkelerin uygun bir siyasi çözümün ortaya çıkmasının ardından Afganistan'ın yeniden inşasına katkı sağlamayı taahhüt ettiği kaydedilen bildiride, "Katılımcılar Afganistan'da askeri güç yoluyla kurulan hiçbir hükümeti tanımayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Taliban'ın ele geçirdiği vilayet merkezi sayısı 15'e yükseldi

ABD'li yetkililer Afganistan'daki savaş hakkında gerçeği söylemediler

BM'den Afganistan uyarısı: Felaketle sonuçlanır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)