BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAsker 'Kirpi' için devrede----

Asker 'Kirpi' için devrede

Asker 'Kirpi' için devrede
03 Haziran 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

El konulan BMC'de Kirpi araçlarının imalatı için tekrar görüşmeler başladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) iki hafta önce Çukurova Grubuna ait 12 şirkete el koydu. El koyma operasyonu kapsamında Türkiye’nin en önemli savunma şirketlerinden birisi olan BMC’nin yönetimi de devlete geçti.
Önemli buluşma
El koyma operasyonundan kısa bir süre sonra Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile TMSF yöneticileri ile biraya geldi. Yetkililer fabrikanın yeniden üretime geçmesi ve daha önce teslim edilmeyen 190 aracın alınması konusunu masaya yatırdı. Vatan Gazetesi'nden Ufuk  Şanlı'nın haberine göre, SSM yetkilileri yeni yönetime araç üretimine yeniden başlanması halinde yeni alım yapabileceklerinin sinyallerini verdi.
Direkten döndü
Bu el koyma operasyonu aynı zamanda şirketin iflasını da önledi. Edinilen bilgilere göre şirketin iflası için açılan ilk dava İzmir Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. Poliklima Polyester A.Ş’nin 307 bin liralık alacağı için açtığı iflas davasına TMSF avukatları müdahil oldu.
610 milyon TL borçlu
Avukatlar, TMSF’nin el koyduğu varlıkların her türlü davadan muaf olduğunu belirterek, mahkemeden iflas kararı almamasını istedi. Mahkeme bu yönde karar verince şirketin iflası önlenmiş oldu. BMC hakkında toplam 5 adet iflas davası açılmış durumda. Şirketin piyasaya ve çalışanlarına toplam 610 milyon lira borcu bulunuyor. BMC, Türk ordusu açısından büyük önem taşıyan ‘Kirpi’ adı verilen zırhlı araçları üretiyor.
2009 yılında imzalanan anlaşmaya göre şirket, 468 aracı 5 yılda teslim edecekti. Ancak şirket taahhütlerini yerine getiremedi. 278 aracı güç bela teslim eden BMC, geriye kalan 190 aracı bir türlü teslim edemedi. Şirkete 3 defa uzatma veren ve yazılı olarak ikaz eden MSB, en sonunda 15 Mayıs’ta şirketle olan anlaşmasını feshetti.
16 Mayıs’ta ise şirketin yönetimi TMSF’ye geçti. Şirketin yeni yöneticileri şirketin bir an önce ayağa kalkması için yeni bir yol haritası hazırlamaya çalışıyor.
Yol haritası çiziliyor
Vatan’ın sorularını yanıtlayan adının açıklanmasını istemeyen bir Fon yöneticisi bu konuda şunları söyledi: “ Kurum olarak BMC’nin yaşatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla yeni yönetim kurulu kaynak arama çalışmalarına başladı. Bu kapsamı çözüm için finansal, endüstriyel ve insan kaynakları açısından yeni bir yol haritası hazırlanıyor”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)