BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsker kaçakları şubeye koştu----

Asker kaçakları şubeye koştu

Asker kaçakları şubeye koştu
12 Kasım 2013 - 06:57 www.finansgundem.com

Asker kaçağı olan 600 bin kişi yakalanma korkusuyla askerlik şubelerine akın ediyor. Ancak celp dönemi nedeniyle başvurular zayıf kalıyor

Bakanlığının TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, son 17 günde yoklama kaçağı olan yaklaşık 24 bin kişinin askerlik şubelerine başvurduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe görüşmeleri kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın bütçesinin görüşülmesi tamamlandı.
Görüşmelerde soruları cevaplayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlik konusunda 2 milyon 140 bin kişinin tecil durumunda olduğunu dile getirdi. 279 bin 318 kişinin yurt dışı tecilli olduğunu ifade eden Yılmaz, 66 olimpiyat sporcusu, 56 bin 305 polisin de tecilli olduğunu aktardı.
520 bin yoklama kaçağı olduğunu anlatan Yılmaz, 70 bin kişinin de bakaya durumunda olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, yapılan son uyarılar üzerine 24 bin kişinin son 17 gün içinde askerlik şubelerine başvurduğunu açıkladı.
Şu an bedelli askerlik çalışması bulunmadığını söyleyen Yılmaz, şans oyunlarından savunma sanayine bir payın aktarılmadığını da ifade etti.
Çin füzelerinin saldırı amaçlı değil savunma amaçlı olduğunun altını çizen Yılmaz, Türkiye'nin hiçbir adasını Yunanistan'ın işgal etmediğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)