BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAsker kaçakları dikkat!----

Asker kaçakları dikkat!

Asker kaçakları dikkat!
23 Ekim 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla beraber yeni düzenlemeler de geliyor

Askerliğin kısaltılacağının açıklanması hem halen vatani görevini yapan hem de askere gidecek olan gençleri sevindirdi. Kasım 2013 celbi için ise askerlik şubelerinin önünde yoğunluk yaşanıyor. Askerliğin kısaltılmasının da etkisiyle çok sayıda genç askere gitmek için kuyruğa girdi. 93/4 tertip askere gidecek gençler askerliğin kısaltılmasına sevindiklerini söyledi. Bir çok genç ise tecillerini bozdurmak için başvuru yaptı. Emir Kesse, "Kısalması daha iyi oldu. 15 ay uzun bir süre, bir sene normal. Çok gencimiz var" dedi. Oğuz Ötürk ise "Benim için farketmez ama ailem çok seviniyor" diye konuştu.
KAÇAKLARA TUTUKLAMA YOK
Askerliğin kısaltılmasının ardından Emniyet ve Genelkurmay asker kaçakları için de yeni bir düzenlemeye gidiyor. 750 bin asker kaçağını ilgilendiren düzenlemeyle yoklama kaçağı ve bakayalar UYAP'a girilecek. Polis GBT (Genel Bilgi Toplama) taramasında kişinin bakaya veya yoklama kaçağı olup olmadığını görecek. Yoklama kaçağı ve bakaya olduğu belirlenen kişiler hiçbir suretle emniyet birimlerine götürülmeyecek. Kaçaklar mesai saati içinde yakalanırsa askerlik şubesine teslim edilecek. Aksi halde tutanakla serbest kalacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)