BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşısız hamileler risk altında: Ölümler 1 ayda 22 kat arttı!----

Aşısız hamileler risk altında: Ölümler 1 ayda 22 kat arttı!

Aşısız hamileler risk altında: Ölümler 1 ayda 22 kat arttı!
07 Ekim 2021 - 10:42 www.finansgundem.com

Dünyayı saran ve çok sayıda ölüme neden olan korona virüs, herkesi olduğu gibi anne adaylarını da tedirgin ediyor.

Konuyla ilgili NTV Radyo'nun sorularını yanıtlayan Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Başhekimi Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, Türkiye'de ve dünyada son 1 ayda hamile ölüm oranının 22 kat arttığını söyledi.

''SON BİR AYDA HAMİLE ÖLÜM ORANI 22 KAT ARTTI''

Son günlerde gebelerde yeni tip korona virüs vaka sayılarında artış gözleniyor. Prof. Dr. Tekin, Türkiye'de, pandeminin ilk yılındaki toplam hamile ölüm sayısına, Delta Varyantı'nın başlamasıyla 1 ayda ulaşıldığını belirtti.

''YOĞUN BAKIMA YATIŞ ORANI 4-5 KAT ARTTI''

Virüsün, mutasyondan sonra gebeler için daha tehlikeli hale geldiğini belirten Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, ''Yoğun bakıma yatış oranı 4-5 kat arttı'' dedi.

Gebelikte pıhtılaşma ve emboli riskinin arttığı için tehlikenin daha büyük olduğuna dikkat çeken Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Başhekimi Prof. Dr. Tekin, enfeksiyonun da gebelikte artığını kaydetti.

MRNA AŞISI GEBELİKTE ZARARLI MI?

mRNA aşısının, gebeliğin ilk 20 haftasında yapılsa bile, düşük riskine yol açmadığını ve bebeğe zarar vermeyip anneyi koruduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, ''Aşısız gebelerin hem kendileri, hem de bebekleri ilk 1 yıl risk altında'' diye konuştu.

Prof. Dr. Tekin, İsrail'de yapılan araştırmaya göre aşı olan gebelerin, doğumdan sonra bebeği emzirmeleri halinde, antikorlu sütle bebeğin de 1 yıl korunduğunu ifade etti.

Hamile kadınlar aşılanmaya başlıyor

 

ABD'de hamilelere "aşı olun" çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)