BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAşırı kahve içenlerin beyni yavaşlıyor----

Aşırı kahve içenlerin beyni yavaşlıyor

Aşırı kahve içenlerin beyni yavaşlıyor
19 Şubat 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

Kahve ile ilgili sık sık yapılan araştırmalarda farklı farklı sonuçlar çıkıyor. Son araştırmada aşırı kahve içenlerin beyninde önemli bir sorunun ortaya çıktığını gösterdi

Aşırı kahve içmek beynin yapısını değiştiriyor. İsviçre’deki Basel Üniversitesi’ne bağlı araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre düzenli bir şekilde aşırı kahve tüketmek, beyindeki gri madde hacmini azaltarak, bilgiyi işleme yeteneğinin zayıflamasına yol açıyor.

Daily Mail gazetesine göre çalışmada, 20 gönüllüye 10 gün boyunca günde yaklaşık dört veya beş küçük fincan kahveye eşdeğer 150 miligramlık üç kafein tableti verildi.

Araştırmacılar, beynin en dış katmanında veya kortekste bulunarak bilgiyi işlemeye hizmet eden gri maddede azalma olduğunu tespit etti.

Bununla birlikte, çalışma ekibi bu etkinin geçici olduğunu vurgulayarak, katılımcıların 10 gün boyunca kafeinden yoksun bırakılmasıyla bu etkinin değiştiğini ifade etti.

Basel Üniversitesi’nden Dr. Carolin Reichert, “Sonuçlarımız, her gün kafein tüketmenin beynin üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu anlamına gelmiyor. Ancak günlük kafein tüketimi açıkça bilişsel donanımımızı etkiliyor. Bu konunun önemi ile ilgili daha fazla araştırmaya ihtiyaç var” dedi.

Araştırmacılar ayrıca, elektroensefalografi (EEG) kullanarak katılımcıların uyku kalitesini de inceledi ve tüketilen kafeinin uykusuzluğa neden olmadığını gözlemledi.

Bu hafta yapılan bir başka çalışma, uzun süreli yoğun kahve tüketiminin kandaki yağ miktarını artırabileceğini, bunun da kardiyovasküler hastalık riskini artırabileceğini gösterdi.

Diyabet, Kovid-19 hastalarında ölüm riskini arttırıyor

SMS ile gelen tehdit

Doktorlar neden intihar ediyor?

Yalancı bahara aldanan zeytin ağaçları, don nedeniyle yandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)