BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Aşılarımızın etkisi düşük'diyen Çinli yetkili: Yanlış anlaşıldım----

'Aşılarımızın etkisi düşük'diyen Çinli yetkili: Yanlış anlaşıldım

'Aşılarımızın etkisi düşük'diyen Çinli yetkili: Yanlış anlaşıldım
12 Nisan 2021 - 14:53 www.finansgundem.com

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) direktörü Gao Fu, Çin aşıları hakkında yaptığı açıklamanın bazı medya kuruluşları tarafından yanlış yorumlandığını söyledi.

CDC direktörü Gao Fu, cumartesi günü Çin'in yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşıları hakkında yaptığı açıklamaların ardından Global Times'a röportaj verdi.

Güneybatı Chengdu eyaletindeki basın toplantısında Gao, Çin aşılarının 'çok yüksek koruma oranlarına sahip olmadığını' belirtmişti. Sinovac ve Sinopharm firmaları tarafından üretilen Çin aşılarının resmi olarak gözden geçirileceğini söyleyen Gao, yaptığı açıklamanın bazı medya kuruluşları tarafından yanlış yorumlandığını ifade etti.

'Çok sayıda bilimsel arka plan var'
Durumu 'tam bir yanlış anlaşılma' olarak nitelendiren Gao, "İnsanlar dünya tarihinde ilk kez koronavirüs aşıları ile aşılanıyor. Bu yüzden mevcut aşılar üzerinde çalışılması gereken çok sayıda bilimsel arka plan var" diye devam etti.
Cumartesi günkü basın toplantısında "Hükümetin desteğiyle bu aşıların karıştırılması veya doz aralığında değişikliğe gidilmesini planlıyoruz" diyen Çinli yetkili, mevcut aşılama prosedürlerinin diğer aşılardan uyarlandığını ve şimdiye kadar iyi sonuç verdiğini, ancak gelecekte iyileştirmeler yapılması gerekirse, korona virüs aşılamasında değişikliğe gidilebileceğini söyledi.

"Aşı geliştirmenin geleneksel yöntemini kullansaydık, bir yıl içinde aşı üretimi mümkün olamazdı. Ancak dünyanın dört bir yanındaki bilim insanları, dünya tarihinde ilk kez birkaç ay içinde Kovid-19 aşılarını geliştirdiler" diyen Gao, "Ele alınması gereken pek çok bilimsel soru var" diye ekledi.

'Dünya aşıları paylaşmazsa virüs dünyayı paylaşacak'
Aşıların dağıtımı konusuna da değinen Gao, "Aşılar adil kullanılmalı ve paylaşmalı. Dünya aşıları paylaşmazsa virüs dünyayı paylaşacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in ürettiği Kovid-19 aşılarının etkinlik oranını yüzde 50 olarak belirlemişti. Diğer birçok koronavirüs aşısı için nitelikli eşik yüzde 70 civarından başlarken, saygın tıp dergisi The Lancet, Rus Sputnik V aşısının etkinlik oranının yüzde 91.6 olduğunu teyit etmişti.

Dünya genelinde 781 milyon doz aşı yapıldı

 

Çinli yetkiliden aşı itirafı

 

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan 'aşı' açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)