BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşılar Kovid-19 ölüm riskini 11 kat azaltıyor----

Aşılar Kovid-19 ölüm riskini 11 kat azaltıyor

Aşılar Kovid-19 ölüm riskini 11 kat azaltıyor
11 Eylül 2021 - 19:41 www.finansgundem.com

ABD sağlık otoriteleri, tam doz koronavirüs aşısı olmuş kişilerde Kovid-19 ölüm riskinin 11 kat, virüse yakalananların hastaneye yatırılma olasılığının ise 10 kat azaldığını bildirdi.

ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) tarafından Cuma günü yayınlanan üç yeni araştırmaya göre aşılar bir vaka durumunda herhangi bir ciddi komplikasyonu önlemede etkin.

Söz konusu araştırmaların verileri hala tam olarak bilinmeyen nedenlerden dolayı, Moderna aşısının delta mutantının yayılmasına karşı daha yüksek derecede koruma sağlıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC), takviye dozlarına olan ihtiyacı değerlendiriyor. Biden yönetimi bu ayın sonlarında yeni doza erişimi duyurmayı planlarken bu dozları ilk yaşlıların alması bekleniyor.

400'den fazla hastane, acil servis ve acil bakım kliniğinde Haziran-Ağustos ayları arasında aşıların etkinliğini değerlendiren bir çalışma, aşıların etkinliğini markaya göre sıraladı.

Hastane yatış ihtiyacını önlemek üzere en yüksek etkinlik gösteren aşı markaları sırasıyla şöyle; Moderna (yüzde 95), Pfizer (yüzde 80) ve Johnson & Johnson (yüzde 60).

Aşılar tüm yaş gruplarında yüzde 86, 75 yaş ve üzeri yetişkinlerde ise yüzde 76 oranında hastaneye yatış ihtiyacını önlüyor.

Pfizer ve Moderna'nın aşıları, adenovirüs bazlı aşı Johnson & Johnson'dan her zaman biraz daha iyi performans gösteriyor. Bunun nedeni muhtemelen Johnson & Johnson aşısının tek bir dozda verilmesi.

Ancak Moderna'nın mutasyona uğramış Delta karşısında neden Pfizer'den daha etkin olduğu hala net bilinmiyor.

Aşı karşıtları miting yaptı: İşte mitingden kareler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)