BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşılamada yeni dönem: Artık insiyatif onlarda...----

Aşılamada yeni dönem: Artık insiyatif onlarda...

Aşılamada yeni dönem: Artık insiyatif onlarda...
10 Ağustos 2021 - 10:03 www.finansgundem.com

Aşılamada insiyatif artık özel sektörde ve meslek odalarında olacak. Aşı olanlara öncelik tanınması gibi birçok konuda pozitif ayrımcılık adımlarının atılması beklenirken, kamunun durumu Bilim Kurulu'nda görüşülecek.

Pandemiye karşı şu anda en büyük mücadele aracı olan aşılamanın hızlanması ve toplumun daha geniş kesimine yayılması için "sivil inisiyatif" dönemi başlıyor. Aşılama oranlarının arttırılması konusunda meslek örgütlerinden AVM'lere kadar bir çok kurum ve kuruluşun devreye girmesi bekleniyor.

EKİM AYINA KADAR SINIRLAMA BEKLENMİYOR

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; Ekim ayına kadar pandemi çerçevesinde sınırlamalara ilişkin kararlar alınması beklenmiyor. Okulların açılması, kentlere ve kapalı mekanlara dönüş ile birlikte ortaya çıkacak tablo bu kararların ne olacağını da ortaya koyacak. Aşılamada istenen rakamlara ulaşılamaması ve tablonun sıkıntılı olması halinde bir takım önlemler yine devreye girecek. Ancak geçmişte olduğu gibi sert değil, daha az, kontrollü bir sistem olması bekleniyor. Denetimler konusunda da yeni yöntemlerin devreye sokulması üzerinde duruluyor.

KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALACAKLAR

Pandemi sürecinden en fazla etkilenen kafe, lokanta, spor salonları, AVM'ler bir daha kapatma kararı verilmesini istemiyor. Bunun için aşılama konusunda sivil inisiyatifin devreye girmesi bekleniyor. Fabrikalar, AVM, lokantalar başta olmak üzere aşıya yönelik pozitif ayrımcılık kararlarının açıklanması, buraya girişler ve kullanımda aşı olanlara öncülük tanınması bekleniyor. Meslek örgütleri bu alandaki kararlarını yavaş yavaş açıklamaya da başladı.

KAMU ÇALIŞANLARI NE OLACAK?

Özel sektörün kendi çalışanları ile ilgili adımlar atarken yaklaşık 3,5 milyon çalışanı olan kamunun ne yapacağı da gündemde. Bilim Kurulu başta olmak üzere ilgili yerlerde konunun masaya yatırılması bekleniyor.

Kapalı mekanlar için Eylül hazırlığı!

 

Aşı pasaportu ilk Venedik'te kullanıldı

 

Fransa'da Kovid-19 sağlık ruhsatı uygulaması başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)