BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşılamada yeni dönem: 3. doz randevuyu kimler, nasıl alabilir?----

Aşılamada yeni dönem: 3. doz randevuyu kimler, nasıl alabilir?

Aşılamada yeni dönem: 3. doz randevuyu kimler, nasıl alabilir?
11 Kasım 2021 - 10:08 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca, 2. doz aşısının üzerinden 6 ay geçen, 18 yaş üstü herkesin 3. doz aşı randevusu alabileceğini açıkladı. Peki MHRS sistemi nedir, MHRS ile korona virüs aşı randevusu nasıl alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlar 11 Kasım'dan itibaren hatırlatma dozu aşılarını yaptırabilecek.

Bakan Koca açıklamasında, 8-16 yaş grubundaki çocukların toplam vakalar içindeki oranının yüzde 10 seviyesinde düşüş gösterdiğini de duyurdu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

NTV'deki habere göre; Aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor.

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.

MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

Belçika üçüncü doz aşıyı herkese sunmaya hazırlanıyor

 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Şener'den üçüncü doz uyarısı

 

Yeni tartışma: Üçüncü doz aşı önceki dozlarla aynı mı?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)