BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşıda hizmet sektörüne öncelik verilir mi?----

Aşıda hizmet sektörüne öncelik verilir mi?

Aşıda hizmet sektörüne öncelik verilir mi?
08 Ocak 2021 - 13:14 www.finansgundem.com

ATO, aşılamada hizmet sektörüne de öncelik verilmesini istedi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yeni tip korona virüs (Kovid-19) önlemleri nedeniyle kapanmak veya kısmen hizmet vermek zorunda kalan işletmelerin faaliyetlerine devam edebilmesi için buralarda çalışanlara aşılamada öncelik verilmesini istedi.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın çeşitli ülkelerinde salgın konusunda kritik tablolar görülürken Türkiye’nin süreci başarıyla yönetmeye devam ettiğini belirtti.

Aşılamanın başlamasının önemine değinen Baran, koronavirüs aşısı konusunda hizmet sektörüne öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Baran, hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren restoran, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin salgın sürecinde zor günler geçirdiğine dikkati çekerek, faaliyetleri İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile gel-al ve paket servisle sınırlandırılan yeme-içme sektörünün desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Sektörün HES kodu ile yeniden faaliyete geçme talepleri olduğunu hatırlatan Baran, şunları kaydetti:

"Sağlık sektörü çalışanları ve 65 yaş üstü risk gruplarının yanı sıra hizmet ana sektörü altında faaliyet gösteren ve ciddi ölçüde ciro kaybı yaşayan işletmelerin çalışanlarının öncelikle aşılanması ve müşterilerin de HES koduyla işletmelere alınması, hem ticari hayatın devamlılığı hem de sosyal hayata katılma konusunda çekimser davranan vatandaşlar açısından destekleyici olacaktır." 

Belediye işçilerini taşıyan servis devrildi: 2 ölü, 22 yaralı

TÜSİAD: Enflasyonda zorluklarla karşılabiliriz

Prof. Dr. Ateş Kara: Aşının dozunu azaltmak mümkün değil

BioNTech Avrupa'ya daha fazla aşı satacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)