BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAşı yerine hap: Pfizer/BioNTech’ten daha etkili!----

Aşı yerine hap: Pfizer/BioNTech’ten daha etkili!

Aşı yerine hap: Pfizer/BioNTech’ten daha etkili!
01 Şubat 2022 - 10:32 www.finansgundem.com

ABD’de bilim insanları, Kovid-19 aşısını hap haline getirmeye bir adım daha yaklaştıklarını açıkladı.


Özellikle korona virüsü pandemisi sırasında iğne olmaktan korktuğu için Kovid aşısı olmayanların oranı yüzde 10 olarak açıklanmıştı. Uzmanlar, yeni keşif sayesinde bu durumun da önüne geçmeyi planlıyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) ekip, Pfizer ve Moderna tarafından Kovid aşılarında kullanılan teknoloji mRNA teknolojisini sağlayabildiğini söyledikleri yaban mersini boyutunda bir tablet geliştirdi.

Daha önce, mRNA bazlı ilaçlar, insan sindirim sisteminin asidik yapısı nedeniyle oral yolla alınmıyordu. Çünkü uzmanlar, bu durumun insanlara zarar vereceğini belirtmişti.

İĞNE FOBİSİ OLANLAR İÇİN BİR NİMET

Sözcü'deki habere göre; Ancak yeni geliştirilen hapın, sindirim sisteminin atlayarak doğrudan mideye ulaşacağı ve bu zararı engelleyebileceği belirtildi.

Araştırma ekibi şimdi, hapın Kovid aşılarına benzer bir bağışıklık tepkisi oluşturup oluşturmayacağı ile ilgili son testleri uygulamaya başladı.

Kovid hapı, insanların şırıngayı görünce bayılmasına neden olabilecek bir iğne fobisi olan “tripanofobi hastaları için bir nimet” olarak nitelendirildi.

mRNA ORANI 5 KAT FAZLA

MIT bilim insanları, 150 mikrogram mRNA’yı domuzların midelerine iletmek için hapı başarıyla kullandıklarını açıkladı. Henüz insan üzerinde denenmeyen haptaki mRNA oranının Pfizer/BioNTech’tekine oranla 5 kat fazla olduğu da vurgulandı.

Kıdemli yazar Profesör Giovanni Traverso, oral bir ilaç yoluyla mRNA iletiminin, mide ülseri gibi bazı hastalıkların tedavisinde de önemli olduğunu vurguladı.

Traverso, “Nükleik asitler, özellikle RNA, özellikle sindirim sisteminde bozulmaya karşı aşırı derecede hassas olabilir” dedi.

YENİ BİR YÖNTEM İLE GELİŞTİRİLDİ

Matter dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, MIT’deki bilim insanları, mRNA’yı mide astarından geçtikten ve hücrelere iletilirken bozulmaya karşı daha fazla korumak için yeni bir kaplama da geliştirdiler.

Araştırmanın baş yazarı Dr Ameya Kirtane, poli(beta-amino esterler) adı verilen bu malzemenin, gerekli mRNA dozunu vermek için gereken toplam ilaç miktarını azalttığını söyledi.

Domuzlar üzerinde yapılan testte bilim insanları, her bir hayvana, hücrelerin test amacıyla bir tür protein üretmesini sağlamak üzere tasarlanmış 50 mikrogram mRNA içeren üç hap verdi.

Ekip daha sonra mRNA’nın emilip emilmediğini ve test proteinini üretmek için işlenip işlenmediğini görmek için domuzları analiz etti.

Proteinin domuz mide hücrelerinde üretildiğini, ancak diğer organlarda üretilmediğini buldular. Çalışmanın bir başka kıdemli yazarı Dr Alex Abramson, hapın oral aşı olarak kullanılması açısından bunun yeterli olabileceğini söyledi.

“Gastrointestinal sistemde birçok bağışıklık hücresi vardır ve gastrointestinal sistemin bağışıklık sistemini uyarmak, bir bağışıklık tepkisi yaratmanın bilinen bir yoludur” dedi.

EMA, Paxlovid hapı için onay verdi

 

Merck’in Kovid-19 ilacında Omikron müjdesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)